Share

Het doelpuntenfestival op de 4de speeldag in de play-offs van de Super League ging gewoon verder. In het duel tussen de kersverse landskampioen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies vielen er alweer 7 goals. Ook in de laatste keer dat KRC Genk Ladies en Standard tegen mekaar speelden voor de bekerfinale in Eupen op zaterdag 26 mei 2018 werd er twee keer gescoord!

KAA Gent Ladies had bloemen mee voor RSC Anderlecht en die werden door captain Silke Vanwijnsberghe voor de wedstrijd overhandigd aan Heleen Jaques. Het werd een leuke voetbalavond in Tubeke zonder de geschorste schutters bij beide clubs Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) en Amber Maximus (KAA Gent Ladies). Elena Dhont nam dan maar die rol over bij de bezoekers met 3 goals en een assist voor een knap kopbaldoelpunt van Marie Minnaert, Chloé Vande Velde trof ook nog de lat! Bij de thuisploeg waren Tine De Caigny, Heleen Jaques en Elke Van Gorp succesvol. 3-4, het was vooral een plezant kijkstuk.

In de zoveelste voorwedstrijd van de bekerfinale 2018 tussen KRC Genk Ladies en Standard werd het dit keer 1-1. Sylke Calleeuw bracht de thuisploeg kort na de rust vanop de stip op voorsprong (1-0), Lola Wajnblum zorgde nu voor de gelijkmaker (1-1). Op zaterdag 26 mei 2018 gaat het in Eupen om de Beker van België. Benieuwd wie daar het laken naar zich toe haalt.

Op vrijdag 11 mei 2018 kan U in Tubeke terecht voor de 6de vrouwelijke Classico van het seizoen tussen RSC Anderlecht en Standard, KAA Gent Ladies gaat op bezoek bij KRC Genk Ladies en probeert er de 2de plaats definitief te veroveren.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag in Play-Off 1:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 3-4 (rust: 2-2);
Doelpunten: 7′ Tine De Caigny 1-0, 9′ Elena Dhont 1-1, 14′ Elena Dhont 1-2, 45′ + 1′ Heleen Jaques 2-2, 55′ Marie Minnaert 2-3, 82′ Elena Dhont 2-4, 90′ + 3′ Elke Van Gorp 3-4.

Bekijk de doelpunten met dank aan Christophe Evrard:


KRC Genk Ladies – Standard 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 47′ Sylke Calleeuw 1-0 op strafschop, 83′ Lola Wajnblum 1-1.

Bekijk de goals met dank aan Sportbeat:

***Stand na de 4de speeldag:
1. RSC Anderlecht 4-35 (12-9);
2. KAA Gent Ladies 4-28 (15-11);
3. KRC Genk Ladies 4-23 (5-7),
4. Standard 4-14 (4-9).

***Topschutters Play-off 1:

5 doelpunten:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Elena Dhont (KAA Gent Ladies);

3 doelpunten:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

2 doelpunten:
Aline Zeler (RSC Anderlecht), Noémie Gelders (Standard), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

1 doelpunt:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Yuna Appermont (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Jenna Van De Keere (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

Owngoal:
Heleen Jaques (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies).

***Dit is het programma voor de 5de speeldag in Play-Off 1 op vrijdag 11 mei 2018 om 20 uur:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (Van Dorenlaan, Genk);

Scheidsrechter: Irina Lyussina met als assistenten Mila Negreiros da Silva en Fania Lammens.

RSC Anderlecht – Standard (Belgian Football Centre, Tubeke);
Scheidsrechter: Caner Korkut met als assistenten Denis Jacob en Virgil Ifrim;

***Dit is het programma voor de 6de en laatste speeldag in Play-Off 1 op vrijdag 18 mei 2018 om 20 uur:
KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht;
Standard – KAA Gent Ladies.

Voor alle tussenstanden in de play-offs van het Belgische vrouwenvoetbal kan U terecht via:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share