Share

Spanje is op vrijdag 8 juni 2018 het eerste Europese land dat zekerheid kreeg over deelname aan het WK 2019 in Frankrijk. Het won gisteren zelf in Murcia tegen Israël waardoor het na 6 duels het maximum van de punten had maar toch moest het wachten op het resultaat van Finland – Oostenrijk vandaag in Helsinki om zekerheid over deelname te krijgen.

Al in de 6de minuut zag het er goed uit voor Spanje want Oostenrijk klom op voorsprong dankzij een ongewilde owngoal van de Finse centrale middenvelder Eveliina Summanen (0-1). Iets over halfweg de tweede helft maakte rechtsachter Katharina Schiechtl een tweede goal voor de bezoekers (0-2, 72ste minuut). Door dit resultaat kan noch Oostenrijk noch Finland zich nog van de eerste plaats verzekeren in deze groep.

Spanje won zelf op donderdag 7 juni 2018 in Murcia met 2-0 tegen Israel dankzij goals van Maria Paz (1-0, 51ste minuut) en van Alexia Putellas op strafschop (2-0, 88ste minuut). Nu mag het, na het WK 2015 in Canada waar het al in de groepsfase werd uitgeschakeld, voor de tweede keer deelnemen aan een WK-eindronde!

Eerder plaatsten zich met China, Thailand, Australië, Japan en Zuid-Korea alle deelnemers uit Azië net als Brazilië en Chili (allebei uit Zuid-Amerika) voor het WK 2019 Vrouwenvoetbal in Frankrijk waar op vrijdag 7 juni 2019 in het Parc des Princes van Parijs de openingswedstrijd wordt gespeeld met al zeker het gastland op de wedstrijdfiche!

De stand in groep 7 is nu:
1. Spanje 6-18 (17-1);
2. Oostenrijk 6-10 (9-6);
3. Finland 5-7 (5-4);
4. Servië 6-7 (5-8);
5. Israël 7-1 (0-17);

De volgende duels zijn op dinsdag 12 juni 2018:
Servië – Finland;
Israel – Oostenrijk;

Spanje, de winnaar van de Cyprus Women’s Cup 2018, is dus zeker van de kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share