Share

Bij Manchester United begint er een nieuw tijdperk want vanaf het seizoen 2018-19 zal er ook daar voor het eerst een vrouwenvoetbalteam aantreden. Op deze vrijdag 13 juli 2018 werd het team voorgesteld!

De Engelse international Casey Stoney, hier begin april 2016 in Rotherham tegen de Belgian Red Flames, is de coach van het allereerste vrouwenvoetbalteam van Manchester United! Foto – (c) Sportpix.be/David Catry

De trainer van het team dat in de Engelse FA Women’s Championship zal uitkomen (het tweede niveau in Engeland) is Casey Stoney met als assistent Willie Kirk, de man die het voorbije seizoen Bristol City Women, waar Belgian Red Flames Julie Biesmans, Yana Daniëls en Lorca Van De Putte speelden, onder zijn hoede had.

Siobhan Chamberlain, hier op 20 september 2016 tijdens de opwarming van de EK-kwalificatieinterland in Leuven, is vanaf 2018-19 de doelvrouw van Manchester United! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het team zelf bestaat uit een kern van 21 speelsters (3 doelvrouwen en 18 veldvoetballers) met toch enkele bekende namen zoals de Engelse internationals Siobhan Chamberlain (doelvrouw) en Alex Greenwood (verdediging) en de Schotse internationals Kirsty Smith (verdediging) en Lizzie Arnot (middenveld). De andere 17 namen zijn vooral speelsters die eerder al internationale jeugdwedstrijden speelden maar er zijn er ook enkele tussen die nog bijna geen enkele internationale ervaring hebben.

Alex Greenwood, hier aan de bal tijdens Engeland-België in Rotherham met Janice Cayman op de loer, zet haar carrière verder bij de Red Devils van Manchester United! Foto – (c) Sportpix.be/David Catry

U kan de volledige kern van dit nieuwe team bekijken via:
Website Manchester United
en via:
Website Manchester United

Nog meegeven dat Manchester United Women voor een eerste keer in actie komt nu zondag 15 juli 2018 en dat tegen Liverpool Ladies FC, de nieuwe club van Belgian Red Flame Yana Daniels. Je kunt echter niet naar dat duel gaan kijken want het wordt achter gesloten deuren gespeeld!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share