Share

Lieke Martens, die in het seizoen 2011-12 nog in België voor Standard speelde, werd in 2017 Europees kampioene met Nederland en ze werd nadien uitgeroepen tot Europees en wereldvoetbalster van het jaar! In de zomer van vorig jaar realiseerde ze ook een mooie tranfser vanuit Zweden waar ze bij Rosengard voetbalde naar FC Barcelona.

In haar eerste seizoen won ze met die club de Spaanse beker ten koste van kampioen Atlético Madrid (1-0 na verlengingen), in de competitie eindigde ze met Barça op de tweede plaats en in de UEFA Women’s Champions League werd ze in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnaar Olympique Lyonnais.

Foto – (c) Manchester City Women

Ook nog melden dat Lieke Martens op zaterdag 12 augustus 2018 met FC Barcelona in Engeland een oefenwedstrijd zal spelen tegen Manchester City, de nieuwe club van Belgian Red Flame Tessa Wullaert. De aftrap is om 18u30 lokale tijd in het Academy Stadium in Manchester!

Bekijk het doelpunt in de finale van de Spaanse beker van Mariona Caldentey in de toegevoegde tijd van de 2de verlenging via Barça TV:

Inmiddels heeft het tv-station van FC Barcelona een compilatie gemaakt van al haar doelpunten in haar eerste seizoen in de hoofdstad van Catalonië en die zijn nu één na één te zien in een leuke video.

U kan al haar doelpunten bekijken dankzij Barça TV:

Luister naar Lieke Martens na FC Barcelona – Olympique Lyonnais in de UWCL dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lieke Martens in Tubeke na België – Nederland dankzij Vrouwenteam TV:

Voor meer oefenduels van Tessa Wullaert en Manchester City Women ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share