Share

Op vrijdag 10 augustus 2018 is Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen met haar club Paris Saint-Germain in Toulouse waar de 2de editie van de Toulouse International Ladies Cup zal worden gespeeld. Het is een tornooi waar ook Gouden Schoen Janice Cayman met Montpellier, de winnaar van de eerste editie vorig jaar, aan deelneemt.

Foto – (c) Toulouse International Ladies Cup 2018

Beide Belgian Red Flames gaan elkaar echter niet op het veld van het Stade Michel Bendichou in Colomiers tegenkomen want PSG speelt op vrijdag tegen Bayern München (17u30) en op zondag 12 augustus 2018 tegen Arsenal (15u45). Ook Montpellier ontmoet deze twee tegenstanders maar dan in omgekeerde volgorde: Arsenal op vrijdag (20u30) en Bayern München op zondag 12 augustus 2018 (om 11u30).

De Braziliaanse Erika Cristiano dos Santos verliet PSG voor Corinthians! Foto – (c) Corinthians

Ondertussen is het bij PSG een komen en gaan van speelsters. Davinia Vanmechelen zag inmiddels een aantal internationals vertrekken zoals Marie-Laure Delie naar FC Metz, de Braziliaanse Erika Cristiano dos Santos naar Corinthians en vandaag ook nog Jennifer Hermoso naar de Spaanse landskampioen Atlético Madrid. De Limburgse krijgt er wel ploeggenoten uit verschillende continenten bij zoals de Chinese middenvelder Wang Shuang en de Braziliaanse verdediger Daiane Limeira Santos Silva.

De Brazilaanse Daiane Limeira Santos Silva komt over van het Noorse Avaldsnes IF en wordt ploeggenote van Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen! Foto – (c) PSG

Davinia Vanmechelen gaat in de toekomst overigens spelen met het merk Puma. Ze kon immers een sponsorovereenkomst afsluiten met deze fabrikant in sportartikelen. Na het tornooi in Toulouse staat voor Davinia Vanmechelen ook volgende week een tornooi op het programma. in het Spaanse Zubieta neemt PSG dan immers deel aan de Gipuzkoa Elite Women Cup. Op vrijdag 17 augustus 2018 speelt PSG om 20 uur tegen Real Sociedad terwijl op zondag 19 augustus 2018 er dan een wedstrijd tegen Atlético Madrid of het Deense Fortuna Hjörring op het programma staat.

De week nadien op zaterdag 25 augustus 2018 begint voor PSG de D1 Féminine 2018-19 met een uitwedstrijd op bezoek bij Fleury ’91 met aftrap om 14u30.

Lees meer over Davinia Vanmechelen en Puma:
Flowsports.nl

Volg de Toulouse International Ladies Cup 2018 via:
International Ladies Cup 2018

Voor de tranfers bij PSG ga naar:
Website PSG – Football Féminin
en naar:
Website PSG – Football Féminin
en naar:
Website PSG – Football Féminin

Voor meer over Janice Cayman en Montpellier:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam.be

Share