Share

In februari 2019 wordt voor het eerst een EK Futsal voor vrouwen georganiseerd. Ook België gaat deelnemen en zopas werd de selektie voor de eerste kwalificatieronde in Noord-Ierland bekendgemaakt met een wel heel opvallende naam!

Imke Courtois wordt na Belgian Red Flame nu ook Belgian Futsal Flame! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Sporza-analiste Imke Courtois, die na haar laatste landstitel bij Standard en haar selektie bij de Belgian Red Flames voor het EK 2017, gestopt was als voetbalster duikt nu plots op bij de Belgian Futsal Flames (als we ze zo mogen noemen) die onder leiding staan van bondscoach Luca Cragnez! Er zitten overigens nog een aantal bekende vrouwenvoetbalnamen in deze eerste selektie zoals U hieronder zelf kan ontdekken.

Dit zijn de 12 namen met de club waarvoor ze Futsal spelen:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Futsal), Morgane Aelen (ZVK Gelko Eisden-Dorp), Sandy Bourtembourg (CB Futsal Jette BXL CAP), Michelle Colson (ZVK Gelko Eisden-Dorp), Imke Courtois (ZVK Gelko Eisden-Dorp), Justine Gomboso (SAV Futsal Morlanwelz), Pauline Jandrain (Futsal Team Charleroi), Zélie Lambert (Oud Heverlee Leuven), Elisabeth Mariscal Diaz (Futsal Team Charleroi), Karen Meeus (ZVK Gelko Eisden-Dorp), Tine Van Roie (ZVC The Green Puffins), Celine Verdonck (SAV Futsal Morlanwelz).

Mariam Abdulai Toloba, hier aan de bal in het bekerduel tegen RSC Anderlecht van 26 januari 2018, zit eveneens in de Belgische selektie voor de eerste kwalificatieronde van het EK Futsal! Foto – Sportpix.be / David Catry

België zit in de eerste kwalificatieronde in groep A met wedstrijden in Noord-Ierland tegen het gastland, tegen Nederland en tegen Zweden! Alleen de groepswinnaar gaat verder naar de hoofdronde met 16 landen waarin de tegenstanders vervolgens bij kwalificatie voor België in groep 2 Rusland, Slovenië en Kroatië kunnen zijn. Enkel de groepswinnaar van die hoofdronde plaatst zich ook effectief voor de EK-eindronde die dan half februari 2019 zal plaatsvinden met in totaal 4 ploegen waarbij één van die vier geplaatste landen ook het EK zal organiseren!

Dit is het programma voor de Belgian Futsal Flames:
21/08/2018: Noord-Ierland – België (20u);
22/08/2018: België – Nederland (16u);
24/08/2018: België – Zweden (16u);

Lees nog meer over het EK Futsal 2019 voor vrouwen:
UEFA Women’s Euro Futsal 2019

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat Imke Courtois op Zomerhit 2018 van Radio 2 in Blankenberge op maandag 13 augustus 2018 de trofee Beste Groep 2018 mocht overhandigen aan K’s Choice!

Share