Share

Op het WK Vrouwenvoetbal U20 in Frankrijk stonden op donderdag 16 augustus 2018 de eerste twee kwartfinales op het programma in Concarneau met Spanje – Nigeria en Frankrijk – Nood-Korea. De Europese landen konden zich plaatsen en staan zo op maandag 20 augustus 2018 tegenover mekaar in de eerste halve finale!

Spanje haalde het dus van Nigeria met 2-1 maar toen het nog 1-0 stond werd Spanje een zuiver doelpunt onthouden omdat er nog altijd geen doellijntechnologie voorzien is bij het WK Vrouwenvoetbal! De Spaanse captain Aitana Bonmati trapte een vrije trap via de onderkant van de lat duidelijk over de lijn maar de logische toekenning van het doelpunt volgde niet.

Bekijk de video met de hoogtepunten uit Spanje – Nigeria met dank aan FIFA TV:

In het andere duel won Frankrijk met het kleinste verschil tegen Noord-Korea dankzij een strafschopdoelpunt van Amélie Delabre. Zij mocht opnieuw plaatsnemen achter de bal toen een voorzet van Sandy Baltimore, ploeggenote van Davinia Vanmechelen bij PSG, met de hand geraakt werd door Ri Pom Hyang. De nieuwe spits van FC Metz plaatste de bal via de doelvrouw Noord-Korea tegen de netten voor het enige doelpunt van deze kwartfinale. Titelverdediger Noord-Korea is dus uitgeschakeld!

Bekijk de video met de hoogtepunten van Frankrijk – Noord-Korea met dank aan FIFA TV:

Op vrijdag 17 augustus 2018 staan in Vannes de twee andere kwartfinales op het programma met Engeland – Nederland (16u) en Duitsland – Japan (19u30), allebei live te bekijken via Eurosport!

***Uitslagenbord kwartfinales in het Stade Guy Piriou van Concarneau op donderdag 16 augustus 2018:

Spanje – Nigeria 2-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 13′ Aitana Bonmati 1-0, 45′ + 2′ Patricia Guijarro 2-0, 57′ Peace Efih 2-1.

Frankrijk – Noord-Korea 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 29′ Amélie Delabre 1-0.

Frankrijk speelt nu in de halve finale tegen Spanje en dat op maandag 20 augustus 2018 om 19u30 in Vannes!

Voor meer over de groepsfase ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over het WK U20 in Frankrijk:
FIFA.com – WK U20 Frankrijk 2018

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share