Share

De Belgian Red Flames U19 speelden op de 3de en laatste speeldag van de eerste EK-kwalificatieronde in Yerevan voor de groepswinst tegen Ijsland. Ze hadden aan een gelijkspel genoeg om die doelstelling te halen maar het werd een pijnlijke nederlaag.

Hlín Eiríksdóttir scoorde twee keer voor Ijsland. Hier is ze aan de bal geschaduwd door Constance Brackman! Foto – (c) Sputnik/Asatur Yesayants

De Belgian Red Flames U19 verloren immers onder leiding van Tamara Cassimon en Thomas Jansen met maar liefst 5-1 tegen hun leeftijdsgenoten uit Ijsland. Bij de rust stonden ze 1-0 achter na een doelpunt van Hlín Eiríksdóttir (1-0, 19de minuut). In het begin van de tweede helft liep de score op via een ongewilde owngoal van Constance Brackman (2-0, 47ste minuut) en nog voor het uur een tweede doelpunt van Hlín Eiríksdóttir (3-0, 55ste minuut). Via een succesvol genomen strafschop van Alexandra Jóhannsdóttir werd het na 70 minuten wedstrijd 4-0 en in de eerste minuut van de toegevoegde tijd zette Sveindís Jane Jónsdóttir de bordjes op 5-0 (90ste minuut + 1′). Kaily Dhondt kon uiteindelijk nog de eer redden kort voor affluiten (5-1, 90ste + 4′ minuut).

De Belgian Red Flames U19 voor hun wedstrijd in Yerevan tegen Ijsland! Foto – (c) Sputnik/Asatur Yesayants

België speelde dit keer in volgende opstelling: Femke Bastiaen in doel, in de verdediging speelden van rechts naar links Gwyneth Vanaenrode, captain Sari Kees, Zenia Mertens en Constance Brackman; op het middenveld vonden we captain Aster Janssens, Karlijn Knapen en Kaily Dhondt terug en in de aanval speelden Janne Geers, Lisa Petry en Talitha De Groote. Er werd vier keer gewisseld bij de Belgian Red Flames U19. Na 62 minuten kwam Esther Buabadi in de plaats van Talitha De Groote en Stephanie Pirotte verving Gwyneth Vanaenrode. Na 70 minuten stond Lisa Petry haar plaats af aan Inara Bouker terwijl in de 81ste minuut Aster Janssens naar de kant ging en vervangen werd door Noa Corbeels. Joséphine Delvaux bleef als reservedoelvrouw 90 minuten op de bank net als Romy Camps, Marie Van Caesbroeck, Frieke Temmerman, Chrystal Lermusiaux,

De bondscoaches Thomas Jansen (links) en Tamara Cassimon hadden stof tot nadenken na het duel van de Belgian Red Flames U19 tegen Ijsland! Foto – (c) Sputnik/Asatur Yesayants

In de andere wedstrijd in groep 12 won Wales nog met 0-6 tegen gastland Armenië maar het is desondanks uitgeschakeld. Griekenland uit groep 6 en Bulgarije uit groep 11 waren immers de twee beste derdes uit alle groepen!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in groep 12:

Armenië – Wales 0-6 (rust: 0-2);
Doelpunten: 29′ Grace Horrell 0-1, 45′ Elise Hughes 0-2 op strafschop, 50′ Emily Jones 0-3, 53′ Ella Powell 0-4, 67′ Cassia Pike 0-5, 90′ + 5′ Jennifer Hughes 0-6.

Ijsland – België 5-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 19′ Hlín Eiríksdóttir 1-0, 47′ Constance Brackman 2-0 owngoal, 55′ Hlín Eiríksdóttir 3-0, 70′ Alexandra Jóhannsdóttir 4-0 op strafschop, 90′ + 1′ Sveindís Jane Jónsdóttir 5-0, 90′ + 4′ Kaily Dhondt 5-1.

De eindstand in groep 12 is:
1. Ijsland 3-9 (11-2);
2. België 3-6 (9-6);
3. Wales 3-3 (8-5);
4. Armenië 3-0 (0-15);

Ijsland is als groepswinnaar net als België geplaatst voor de Eliteronde samen met o.a. titelverdediger Spanje en Frankrijk. De loting van deze Eliteronde zal plaatsvinden op 23 november 2018.

De EK-eindronde is van 16 tot 28 juli 2019 in Schotland! Op deze EK-eindronde wordt vervolgens ook gespeeld voor de tickets voor het WK U20 van 2020!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees meer over Ijsland – België via:
UEFA.com

Lees over Armenië – Wales via:
UEFA.com

Lees over alle gekwalificeerden voor de EK-eliteronde bij de U19:
UEFA.com

Share