Share

De vierde speeldag van de Belgische Super League werd gespreid over twee wedstrijddagen namelijk vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018. Terwijl KRC Genk Ladies en OH Leuven de punten deelden noteerden we in de andere duels overwinningen voor KAA Gent Ladies en titelverdediger RSC Anderlecht.

KRC Genk Ladies speelde voor het laatst onder leiding van trainer Patrick Slegers. Het kwam thuis tegen OH Leuven niet verder dan 1-1 na goals van Silke Leynen (1-0) en Anaëlle Wiard (1-1). Op dinsdag 2 oktober 2018 kwam de melding dat club en coach in onderling overleg uiteen waren gegaan. Raymond Loose neemt voorlopig over als interim-coach en dat ook voor de wedstrijd van nu zaterdag 13 oktober 2018 op het B-veld van de Luminus Arena tegen RSC Anderlecht!

Op dezelfde avond zorgde Amber Maximus met een zuivere hat-trick in 7 minuten voor de 3-0-overwinning van KAA Gent Ladies tegen bekerhouder Standard. Amber Maximus nam zo meteen alleen de leiding als all-time topscorer in de sinds 2015 opgerichte Belgische Super League. Ze lukte inmiddels in totaal al 47 goals.

Maar een dagje later stond KSK Heist – RSC Anderlecht op het programma. In dat duel won de regerende landskampioen met maar liefst 0-9. De dubbele cijfers werden net niet bereikt maar Ella Van Kerkhoven, de topschutter van vorig seizoen, lukte wel 6 doelpunten. Ze had er net als Sanne Schoenmakers al 44 achter haar naam staan en met die 6 erbij is ze dus de eerste speelster die in de Belgische Super League de kaap van 50 goals bereikte! Een fenomenaal aantal voor een ex-centrale verdediger die omgeschoold werd tot centrum- en targetspits!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag in de Super League:

KRC Genk Ladies – OH Leuven 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 45′ Silke Leynen 1-0, 68′ Anaëlle Wiard 1-1;

Bekijk de doelpunten met dank aan Sportbeat:
Fb Sportbeat

KAA Gent Ladies – Standard 3-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 6′ Amber Maximus 1-0, 10′ Amber Maximus 2-0, 13′ Amber Maximus 3-0.

Bekijk de doelpunten en luister naar Amber Maximus via:
AVS.be

KSK Heist – RSC Anderlecht 0-9 (rust: 0-7);
Doelpunten: 1′ Ella Van Kerkhoven 0-1, 8′ Ella Van Kerkhoven 0-2, 20′ Ella Van Kerkhoven 0-3, 31′ Sarah Wijnants 0-4, 35′ Elke Van Gorp 0-5, 39′ Ella Van Kerkhoven 0-6, 43′ Tine De Caigny 0-7, 50′ Ella Van Kerkhoven 0-8, 59′ Ella Van Kerkhoven 0-9.

Bekijk de doelpunten van KSK Heist – RSC Anderlecht met dank aan:
Sportbeat.be

De stand na de 4de speeldag is:
1. RSC Anderlecht 3-9 (19-4);
2. KAA Gent Ladies 4-9 (19-6);
3. KRC Genk Ladies 4-5 (9-7);
4. Standard 3-2 (1-4);
5. OH Leuven 3-2 (3-8);
6. KSK Heist 3-0 (1-23).

Amber Maximus is voorlopig nog altijd topschutter met 10 goals dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Topschutters:

10 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

9 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

4 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

3 goals:
Silke Leynen (KRC Genk Ladies);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (OH Leuven);

1 goal:
Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

***Het programma voor de 5de speeldag op vrijdag 12 oktober 2018 om 20u:

Standard – KSK Heist (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter: Veronique Hurteux met als assistenten Bérengère Piérart en Sylvie Deckers.

Op zaterdag 13 oktober 2018 om 20 uur:

OH Leuven – KAA Gent Ladies (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Christine Driesen met als assistenten Joline Delcroix en Shauni Depruyst.

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (20u30, Stadionplein 4, B-veld Luminus Arena);
Scheidsrechter: VIki De Cremer met als assistenten Thalia Decoene en Bryan Bijnens.

*Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

***Het programma voor de 6de speeldag op vrijdag 19 oktober 2018 om 20u:
Standard – KRC Genk Ladies;
OH Leuven – RSC Anderlecht (20u30);
KSK Heist – KAA Gent Ladies (zat. 20/10 om 15u)

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share