Op de 7de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen boekte DV Kortrijk, dat nog geen enkel punt had behaald, de eerste overwinning van het seizoen. Het won thuis tegen Cerkelladies Brugge, dat vorig seizoen nog in de tweede klasse van het nationale vrouwenvoetbal uitkwam!

DV Kortrijk opende al vroeg de score via captain Jana Defever (1-0, 4de minuut) maar Margot Pollet maakte voor de bezoekers 6 minuten later al gelijk (1-1, 10de minuut). Op het uur was het opnieuw Jana Defever die de thuisploeg op voorsprong bracht terwijl Melissa Vanhaverbeke de score kon opdrijven tot 3-1 (67ste minuut). In het slot kon Margot Pollet nog de aansluitingstreffer scoren (3-2, 87ste minuut) maar tot een gelijkspel kwam het niet meer. DV Kortrijk mocht de eerste driepunter van het seizoen vieren vooraleer het volgende week op bezoek gaat bij de buren en co-leiders SW Ladies Harelbeke. Zij wonnen met 0-3 op bezoek bij KFC Moerkerke dankzij goals van Emma Dequeker (0-1, 11de minuut), Heike Maelfait (0-2, 23ste mimuut) en Lisa Callemeyn (0-3, 50ste minuut).

SW Ladies Harelbeke na de winst op bezoek bij KFC Moerkerke! Foto – (c) SW Ladies Harelbeke

SK Staden blijft ook mee aan de leiding na een spectaculaire 7-3-thuiswinst tegen KSV Bredene. Daar stond het bij de rust al 4-1. De doelpunten waren van Faye Verlae (2), Bianka Ternier (2), Eline Devolder, Maaike Degraeve en een owngoal voor SK Staden terwijl Sarah Metsu 2 goals lukte voor de bezoekers en ook Tatjana Ryckewaert vanop de strafschopstip scoorde!

U kan de hoogtepunten uit SK Staden – KSV Bredene bekijken dankzij Siebe Cambier:

Ook in het duel tussen BS Westhoek en het beloftenteam van Dames VK Egem vielen er 10 goals maar de eindstand was hier 3-7! Tenslotte ook nog melden dat Phyllis Laleeuw 3 keer scoorde voor SK Reningelst thuis tegen het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele. Het werd daar 7-0 met ook nog doelpunten van Kelly Phlypo (2), Ine De Lameillieure en Jill Depreiter.

SK Reningelst na de thuiswinst tegen het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele! Foto – (c) SK Reningelst / FD