Share

Op woensdag 17 en donderdag 18 oktober 2018 stonden de heenwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League 2018-19 op het programma. Hieronder kan U een overzicht met alle uitslagen bekijken.

We noteerden in deze heenwedstrijden ruime overwinningen voor titelverdediger Olympique Lyonnais op bezoek bij Ajax en voor de verliezende finalist van vorig jaar VfL Wolfsburg, dat wel Zwitsers international Lara Dickenmann verloor met een zware knieblessure, thuis tegen Atlético Madrid.

Bekijk de hoogtepunten van VfL Wolfsburg – Atlético Madrid dankzij VfL Wolfsburg TV:

Ook de kwalificatie van FC Barcelona voor de volgende ronde lijkt na een 5-0-overwinning in de thuiswedstrijd tegen Glasgow City FC nog enkel een formaliteit.

Bekijk de hoogtepunten van FC Barcelona – Glasgow City FC met dank aan Glasgow City TV:

Bayern München en Paris Saint-Germain (waar Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen niet in de selektie zat) lijken na de 0-2-uitwinst bij respectievelijk FC Zürich en het Zweedse Linköping eveneens flink op weg naar de kwartfinales en ook Slavia Praag zou na de winst bij het Zweedse Rosengard (2-3) niet meer in de problemen mogen komen.

Bekijk de volledige wedstrijd FC Zürich – Bayern München dankzij Bayern TV:

Fiorentina, met Belgian Red Flames Heleen Jaques en Davina Philtjens in de basis en ook de volledige wedstrijd op het veld, ging vier dagen na hun overwinning in de Italiaanse Supercup tegen Juventus (1-0 dankzij een doelpunt van Ilarria Mauro) nipt ten onder bij de Engelse landskampioen Chelsea. Daar werd het slechts 1-0 na een strafschopdoelpunt van Karen Carney (8ste minuut). Davina Philtjens liep tegen een gele kaart aan maar die is voorlopig zonder gevolgen zodat ze kan aantreden in de nu al bijzonder spannend ogende terugwedstrijd. Ook in het duel tussen het Noorse LSK Kvinner en het Deense Brøndby (1-1) kan het bij de return nog alle kanten op.

Bekijk de volledige wedstrijd Chelsea-Fiorentina dankzij Chelsea TV:
Fb Chelsea FC Women Videos

Dit zijn alle resultaten in de achtste finales van de UWCL 2018-19 op woensdag 17 oktober 2018:
FC Zürich (Zwitserland) – Bayern München (Duitsland) 0-2;
VfL Wolfsburg (Duitsland) – Atlético Madrid (Spanje) 4-0;
Ajax (Nederland) – Lyon (Frankrijk) 0-4;
FC Barcelona (Spanje) – Glasgow City (Schotland) 5-0;
Linköping (Zweden) – Paris Saint-Germain (Frankrijk) 0-2;
Chelsea (Engeland) – Fiorentina (Italië) 1-0;
LSK Kvinner (Noorwegen) – Brøndby (Denemarken) 1-1;

Op donderdag 18 oktober 2018:
Rosengård (Zweden) – Slavia Praag (Tsjechië) 2-3;

De terugwedstrijden zijn op woensdag 31 oktober 2018 (6 duels waaronder Fiorentina-Chelsea en PSG-Linköping) en op donderdag 1 november 2018 (2 duels namelijk Slavia Praag-Rosengard en Glasgow City FC – FC Barcelona).

U kan alles lezen over deze heenwedstrijden via:
UEFA.Com – 1/8ste finales UWCL heen

***De finale is in het Ferencváros Stadium van Boedapest op zaterdag 18 mei 2019.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share