Op zondag 14 oktober 20180 stond in de derde provinciale West-Vlaanderen de topaffiche op het programma tussen het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke en KSV Rumbeke. Beide teams hadden tot op heden een vlekkeloos parkoers afgewerkt met 18 op 18!

KSV Rumbeke had de week voordien thuis met 4-3 gewonnen tegen KSK Wenduine terwijl het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke met een doelpunt verschil de uitwedstrijd op bezoek bij KWS Oudenburg tot een goed einde bracht (2-3). De vraag was uiteraard wie van de twee teams op zondag 14 oktober 2018 de wedstrijd naar zijn hand zou zetten.

KSV Rumbeke in de aanval op bezoek bij het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke! Het liep weg van een rechtstreekse concurrent! Foto – (c) KSV Rumbeke / Kurt Maddens

Het werd een boeiende topper met spanning tot het einde. KSV Rumbeke kwam vroeg op voorsprong via Shana Bettens (0-1, 7de minuut) maar na een owngoal van Sanne Lanssens was de stand al snel weer in evenwicht (1-1, 10de minuut). Via een doelpunt net over het halfuur van Axelle Deschodt (1-2, 32ste minuut) en in het begin van de tweede helft van Lindsay Verschaeve (l-3, 55ste minuut) leek het verschil gemaakt maar ook nu kon de thuisploeg terugslaan met eerst de aansluitingstreffer op vrije trap van Caroline Leroy en vervolgens de gelijkmaker eveneens na een vrije trap van Khaila Viera (3-3, 68ste minuut). Shana. Bettens zorgde uiteindelijk 3 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor het winnende doelpunt voor KSV Rumbeke (3-4, 87ste minuut). KSV Rumbeke blijft zo alleen aan de leiding met het maximum van 21 punten op 21. Maar ook SV Wevelgem City, dat thuis met 9-0 won tegen het beloftenteam van KSV Bredene, heeft nog het maximum (18 op 18) maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Ook nog meegeven dat op deze speeldag Ella Vandamme van VV Alveringem 5 keer scoorde op bezoek bij KSV Veurne en zo haar seizoenstotaal opdreef tot 12 goals! Ook Laura Vanlerberghe lukte 5 goals voor SK Staden C op bezoek bij KVK Avelgem B! Joyce Tack van SV Wevelgem City deed nog beter en lukte zelfs 7 goals thuis tegen het beloftenteam van KSV Bredene!

***Dit waren alle uitslagen op de 7de speeldag in derde provinciale West-Vlaanderen:
KSV Veurne – VV Alveringem 1-7;
SW Ladies Harelbeke C – KWS Oudenburg 5-2;
SV Wevelgem City – KSV Bredene B 9-0;
KSK Wenduine – KE De Haan 4-1;
SW Ladies Harelbeke B – KSV Rumbeke 3-4;
BS Westhoek B – Dames VK Egem C 1-6;
KVK Avelgem B – SK Staden C 2-10;