Share

Na 7 speeldagen had de Duitse landskampioen en bekerhouder VfL Wolfsburg in de competitie 2018-19 nog altijd het maximum van de punten 21 op 21. Het had zelf al 34 keer gescoord en het moest nog geen enkel doelpunt toestaan. Op zondag 4 november 2018 ging de verliezende UWCL-finalist van vorig seizoen op bezoek bij MSV Duisburg.

Na 37 minuten moet de geblesseerde Almuth Schult het veld verlaten voor Mary Alexandra Earps. Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

VfL Wolfsburg speelde zonder tal van bekenden die of op de bank begonnen (Ewa Pajor, Babett Peter, Alexandra Popp) of geblesseerd waren (Lara Dickenmann, Sara Björk Gunnarsdottir). En het werd nog erger want de wedstrijd was nog geen minuut bezig of Duits international Almuth Schult, de doelvrouw van de club, moest gedurende zeven minuten verzorgd worden. Ze hernam de wedstrijd nog wel maar de voetblessure hinderde haar duidelijk en dus moest ze nog voor de rust naar de kant. De Engelse Mary Alexandra Earps (ex-Reading) mocht zo totaal onverwacht haar debuut in de Duitse Bundesliga maken. In een evenwichtige wedstrijd met veel strijd op het veld waardoor er 3 keer geel getrokken werd stond het bij de rust 0-0.

De Oostenrijkse Barbara Dunst, hier aan de bal tussen Claudia Neto (links) en Pernille Harder (rechts) zorgde voor de assist bij het doelpunt van MSV Duisburg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Na pauze kwam Caroline Graham Hansen in de plaats van Ella McLeod en dat zorgde voor wat meer animo in de spits bij de bezoekers die even over het uur op voorsprong kwamen toen de Zwitserse international Noelle Maritz een afgestopte bal van Pernille Harder met succes hernam (0-1, 61ste minuut). Vijf minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Meikayla Moore kopte een vrije trap van Barbara Dunst mooi over Mary Alexandra Earps (1-1, 66ste minuut). Het eerste doelpunt van het seizoen voor de nieuwkomer bij MSV Duisburg en het eerste tegendoelpunt voor de titelverdediger. Was hier een verrassing in de maak? Het behoorde tot de mogelijkheden maar drie minuten later stonden de bezoekers opnieuw op voorsprong toen Europees voetbalster van het jaar Pernille Harder een voorzet van de Noorse Caroline Graham Hansen tegen de touwen kopte (1-2, 69ste minuut). De score veranderde niet meer zodat VfL Wolfsburg ook na 8 speeldagen met het maximum van de punten aan de leiding blijft. Bayern München, dat thuis niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel tegen SC Sand, de club van Justine Vanhaevermaet die echter niet in actie kwam in dat duel, volgt op de 2de plaats op 7 punten van de leider!

Bekijk de samenvatting van MSV Duisburg – VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV:
DFB TV

Luister naar Pernille Harder (VfL Wolfsburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Meikayla Moore (MSV Duisburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mary Alexandra Earps (VfL Wolfsburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noelle Maritz (VfL Wolfsburg) dankzij Vrouwenteam TV:

Dit waren alle uitslagen op de 8ste speeldag in de Bundesliga:
Bayer 04 Leverkusen – Hoffenheim 0-3;
Borussia Mönchengladbach – Turbine Potsdam 0-7;
Werder Bremen – SGS Essen 1-1;
MSV Duisburg – VfL Wolfsburg 1-2;
SC Freiburg – 1.FFC Frankfurt 3-4;
Bayern München – SC Sand 1-1;

De stand na 8 speeldagen is:
1. VfL Wolfsburg 8-24 (36-1);
2. Bayern München 8-17 (23-11);
3. Turbine Potsdam 8-16 (21-6);
4. Hoffenheim 8-15 (20-9);
5. SGS Essen 8-14 (12-12);
6. SC Sand 8-11 (10-5);
7. SC Freiburg 8-10 (13-13);
8. 1.FFC Frankfurt 8-10 (11-18);
9. MSV Duisburg 8-9 (10-16);
10.Bayer 04 Leverkusen 8-7 (10-31);
11.Werder Bremen 8-4 (5-18);
12.Borussia Mönchengladbach 8-1 (6-37);

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond MSV Duisburg – VfL Wolfsburg via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share