De Belgian Red Flames U16, een deel van de toekomst van het Belgische vrouwenvoetbal, speelden de voorbije week twee oefenduels op het Belgian Football Center tegen Noorwegen. Ze speelden in het eerste duel op woensdag 1 november 2018 gelijk terwijl ze het tweede duel op vrijdag 3 november 2018 met een nederlaag afsloten.

Noorwegen voor de start van het duel op vrijdag 2 november 2018 tegen de Belgian Red Flames U16! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het waren twee boeiende en voor beide teams leerrijke duels waarin de Belgian Red Flames in het eerste duel een dubbele voorsprong namen dankzij doelpunten van Luna Vanzeir (1-0, 10de minuut) en Tess Lameir (2-0, 23ste minuut) maar dankzij een dubbel van de tijdens de rust ingevallen Greta Kristina Karlöf (2-1, 84ste en 2-2, 89ste minuut) eindigde het eerste duel alsnog op een gelijkspel.

De Belgian Red Flames U16 voor de wedstrijd op vrijdag 2 november 2018! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Twee dagen later stonden beide teams in gewijzigde opstellingen opnieuw tegenover mekaar. Noorwegen trok dit keer aan het langste eind dankzij goals van 15′ Irene Dirdal (0-1, 15de minuut) en van Mathilde Sangolt (0-2, 41ste minuut). De Belgian Red Flames U16 speelden aantrekkelijk voetbal maar faalden dit keer in de afwerking.

Bekijk de doelpunten uit de wedstrijd van vrijdag 2 november 2018 dankij Vrouwenteam TV: