Share

Op donderdag 1 november 2018, de dag waarop de mensen die heengegaan zijn herdacht worden, stond de achtste finale van de Beker van België in het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. KAA Gent Ladies ontving in het PGB-stadion in Oostakker OH Leuven.

De basis van OH Leuven voor de achtste finale van de Beker van België tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De bekercompetitie geeft de clubs de gelegenheid om eens in de namiddag te spelen wat ervoor zorgt dat het foto- en filmmateriaal rond de wedstrijden veel beter tot zijn recht komt dan bij de bijna een traditie geworden maar niet door iedereen gesmaakte avondduels in de Belgische Super (of is het de Dark Evenings) League. Een ongebruikelijke dag dus zowel voor de vrouwelijke Buffalo’s, na het 1-1-gelijkspel thuis tegen titelverdediger RSC Anderlecht op vrijdag 26 oktober 2018 voorlopig leider in de competitie, en OH Leuven dat wel al 3 punten sprokkelde in 6 duels dit seizoen maar nog altijd wachtte op de eerste overwinning.

KAA Gent Ladies klaar voor de weg naar de finale van de Beker van België 2018-19! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KAA Gent Ladies, dat de Belgische beker won in 2017 maar daarna niet Europa in mocht (bekerwinnaars krijgen in het vrouwenvoetbal jammer genoeg nog altijd geen Europees ticket), had voorlopig ook de beste aanval dit seizoen. Met 31 doelpunten was dat zelfs iets meer dan 5 keer zoveel als OHL, dat nog maar 6 keer raak trof. De vrouwelijke Buffalo’s moesten bovendien slechts 7 doelpunten toestaan terwijl OHL al 15 keer opnieuw moest aftrappen na een tegendoelpunt! Statistieken die leuk zijn om te weten maar mogelijk niet doorslaggevend want dit was immers de Beker van België en daarin is alles mogelijk.

Ook in de namiddag komen de fans kijken naar vrouwenvoetbal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

OH Leuven geloofde dan ook voluit in zijn kansen en het gaf heel lang de indruk de thuisploeg naar verlengingen en wie weet strafschoppen (ja, dat is het reglement voor wie niet op de hoogte was) te kunnen leiden. Vroeg in de tweede helft hadden de bezoekers zelfs op voorsprong kunnen klimmen maar Lore Asselberghs trof met een mooie trap de lat (55ste minuut)!

Bekijk de bal op de lat van Lore Asselberghs (OH Leuven) dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies koos voor mooi combinatievoetbal en het kreeg nu en dan wel eens een kansje maar de pogingen misten het kader of werden eenvoudig gekeerd door Louise Van Den Bergh, het voorbije seizoen in de Sparkle nog verkozen tot beste doelvrouw in de Belgische Super League. Een kwartier voor tijd viel dan toch de beslissing. De vrouwelijke Buffalo’s bouwden op vanuit de verdediging. Lenie Onzia verstuurde een perfecte bal naar Amber Maximus, die met een mooie zuivere trap over de uitgelopen Leuvense doelvrouw het openingsdoelpunt aantekende (1-0, 75ste minuut). Waren de bezoekers nog in staat terug te slaan? Die bedoeling hadden ze wel maar het lukte niet meer. KAA Gent Ladies dreef in het slot de score nog verder op met een mooi kopbaldoelpunt van Lotte De Wilde na hoekschop van Mariam Abdulai Toloba (2-0, 89ste minuut) en een al even knap raak afstandschot in de hoek van de ingevallen Marie Minnaert na eenvoudig terugleggen van Amber Maximus (3-0, 90ste + 2′ minuut). De overdreven 3-0-cijfers stonden op het bord.

KAA Gent Ladies heeft in 2018-19 opnieuw een duidelijk doel: de finale halen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KAA Gent Ladies, een club met een realistische werking en een gezonde ambitie, mag verder dromen van een nieuw bekersucces. Daarvoor moet er nog 3 keer gewonnen worden. OH Leuven hoopt op zondag 4 november 2018 in de inhaalwedstrijd thuis tegen KSK Heist de eerste driepunter van het seizoen te mogen noteren.

Bekijk de doelpunten van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

***SCOREBORD:

Beker van België – 1/8ste finale – Donderdag 1 november 2018 – PGB Stadion, Oostakker:

KAA Gent Ladies – OH Leuven 3-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 75′ Amber Maximus 1-0, 89′ Lotte De Wilde 2-0, 90′ + 2′ Marie Minnaert 3-0.

***KAA Gent Ladies speelt in de kwartfinales eind januari 2019 thuis tegen de winnaar van de achtste finale RSC Anderlecht – OH Leuven B, die op 5 januari 2019 op het programma staat!

Luister naar Louise Van Den Bergh (OH Leuven) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Gisèle de Win (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hannelore Van Poppel (OH Leuven) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Amber Maximus (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor alle uitslagen in de achtste finales van de Beker van België 2018-19:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share