Op de 11de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen stond met SK Staden – SW Ladies Harelbeke de topaffiche op het programma tussen de thuisploeg, voorlopig tweede in de stand, en de bezoekers, na 10 speeldagen alleen leider met 28 punten op 30. Beide teams waren bovendien nog ongeslagen.

U kan de samenvatting van SK Staden – SW Ladies Harelbeke bekijken met dank aan Siebe Cambier:

SK Staden liep dus tot 2-0 uit na een dubbel van Bianka Ternier (3de en 29ste minuut) maar het zag de bezoekers nog voor de rust terug op gelijke hoogte komen via Valerie Vanmellaerts (2-1, 36ste minuut) en Emma Dequeker (2-2, 41ste minuut). Via goals van Lisa Callemeyn (2-3, 52ste minuut) en Liza Deconinck (2-4, 74ste minuut) ging SW Ladies Harelbeke over SK Staden dat vervolgens via Sharon Van Acker (3-4, 76ste minuut) nog kon milderen en de eindstand op 3-4 zorgde. SK Staden verloor dus voor het eerst dit seizoen terwijl SW Ladies Harelbeke ongeslagen bleef en bovenaan verder uitliep!

KFC Moerkerke blijft achtervolgen met evenveel punten als het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem en dat zijn er 25. FW Diksmuide-Merkem won met 0-2 op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem terwijl KFC Moerkerke ruim afstand nam op bezoek bij SK Reningelst.

U kan de samenvatting van SK Reningelst – KFC Moerkerke bekijken met dank aan Siebe Cambier:

In KFC Heist Ladies – KSV De Ruiter Roeselare zorgde Annelies Vanwelden in 32 minuten voor een 5-0-voorsprong. Bij de rust stond het door een dubbel van Ulrike Deryckere uiteindelijk 5-2. Maar in de tweede helft dreef de thuisploeg de score verder op naar 11-2. Annelies Vanwelden scoorde nog 3 keer en zorgde zo in totaal voor 8 doelpunten. Eden Fagel (2) en Charlotte Loeys scoorden de andere goals in dit doelpuntenfestival!

DV Kortrijk won voor de tweede keer in de competitie dit seizoen! Foto – (c) DV Kortrijk / GB

Nog opmerkelijk was de tweede overwinning van DV Kortrijk thuis tegen VV Koekelare. Het werd daar 4-1 met dubbels van Lisa Lefevere en Jana Defever voor de thuisploeg! Cerkelladies Brugge stond op bezoek bij BS Westhoek bij de rust 0-3 voor maar in de tweede helft kwam de thuisploeg na een 1-4-achterstand in het laatste kwartier nog terug tot 4-4. Bij de thuisploeg lukten Marlies Heughebaert en Lotte Boury elk 2 goals. Ook bezoekster Margot Pollet lukte 2 doelpunten! Hannah Verplancke tenslotte lukte 3 doelpunten in de 4-2-overwinning van Ladies Oudenburg thuis tegen het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele!

BS Westhoek vierde de terugkeer naar een gelijkspel thuis tegen Cerkelladies Brugge als een overwinning! Foto – (c) BS Westhoek/HP