Share

Kameroen en Nieuw-Zeeland zijn de laatste twee landen die zich wisten te plaatsen voor het WK 2019 in Frankrijk. Het deelnemersveld is nu compleet zodat er kan uitgekeken worden naar de loting van zaterdag 8 december 2018 in Parijs.

Kameroen won op vrijdag 30 november 2018 op de Africa Women’s Cup of Nations 2018 voor een goeie 5.000 toeschouwers in het Cape Coast Sports Stadium van Cape Coast in Ghana de wedstrijd voor de derde plaats tegen Mali met 4-2 nadat het bij de rust al 2-1 voor stond. In de eerste helft lukte Thérèse Ninon Abena een dubbel voor Kameroen (1-0, 32ste en 2-0, 40ste minuut) vooraleer Mali net voor de rust de aansluitingstreffer kon scoren via Fatoumata Diarra (2-1, 44ste minuut). Nog voor het uur maakte Mali ook gelijk via Marie-Aurelle Awona (2-2, 56ste minuut). Maar via een schot in de winkelhaak van Gabrielle Aboudi Onguene (3-2, 62ste minuut) en een knappe vrije trap van Christine Manie in de toegevoegde tijd (4-2, 90ste + 2′ minuut) veroverde Kameroen het laatste Afrikaanse ticket voor het WK 2019 in Frankrijk en staat voor de 2de keer op rij (na het debuut op het WK 2015 in Canada waar het in de achtste finales sneuvelde tegen China) op een WK-eindronde. De andere deelnemers uit Afrika zijn Nigeria en debutant Zuid-Afrika.

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd voor de 3de plaats tussen Kameroen en Mali met dank aan Shuntv Official:

En deze nacht plaatste Nieuw-Zeeland zich als 24ste en laatste land voor het WK 2019 in Frankrijk door in de finale van OFC Women’s Nations Cup in het Stade Numa-Daly Magenta van Nouméa in Nieuw-Caledonië de finale te winnen tegen Fiji met 8-0. dankzij 3 goals van Rosie White (1ste, 48ste en 90ste + 1′ minuut), een doelpunt van Meikayla Moore (45ste + 2′ minuut) en dubbels van Betsy Hassett (39ste en 55ste minuut) en van Sarah Joelle Gregorius (6de en 74ste minuut). Naast deelname aan het WK 2019 in Frankrijk is Nieuw-Zeeland zo meteen ook zeker van deelname aan het vrouwenvoetbaltornooi op de Olympische Spelen 2020 in Japan! Nieuw-Zeeland was er al bij op het eerste WK in 1991 maar moest daarna wachten tot 2007 vooraleer het een tweede keer op het eindtornooi stond. Het wordt in Frankrijk de 5de deelname van Nieuw-Zeeland aan een WK-eindronde bij de vrouwen!

Luister naar Meikayla Moore (MSV Duisburg) die scoorde voor Nieuw-Zeeland in de finale en dus naar het WK 2019 gaat:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

***Deze 24 landen (23 via de kwalificatie + gastland Frankrijk) gaan deelnemen aan het WK 2019 in Frankrijk:
Afrika: Nigeria, Zuid-Afrika en Kameroen;
Azië: China, Thailand, Australië, Japan en Zuid-Korea;
Zuid-Amerika: Brazilië, Chili en Argentnië;
Europa: Spanje, Italië, Engeland, Noorwegen, Duitsland, Schotland, Zweden en Nederland;
Concacaf: Canada, Verenigde Staten en Jamaica;
Oceanië: Nieuw-Zeeland;
Gastland en organisator: Frankrijk;
Loting WK 2019: Zaterdag 8 december 2018 (Parijs);
Openingsmatch WK 2019: Vrijdag 7 juni 2019 (Parc des Princes, Parijs, 21u met Frankrijk);
Finale WK 2019: Zondag 7 juli 2019 (Groupama Stadion – Parc OL, Lyon, 17 uur);

Voor de ticketverkoop rond het WK 2019 in Frankrijk kan U hier terecht:
Vrouwenteam.be

Share