Share

Op deze regenachtige zaterdag 1 december 2018 stond er zowel voetbal in de Belgische Super League op het programma alsook een volledige competitiespeeldag in de eerste en tweede klasse A en B van het nationale vrouwenvoetbal. U kan hieronder een overzicht met alle uitslagen bekijken maar er was ook bijzonder droevig nieuws bij de KBVB.

Een beeld van Jozef De Ryck als delegatieleider van de KBVB in 2013 toen de Belgian Red Flames U17 in Bamberg de Eliteronde speelden voor het EK! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Jozef De Ryck, KBVB-ondervoorzitter en delegatieleider van de jonge Belgian Red Flames, is op vrijdag 30 november 2018 na een slepende ziekte op 64-jarige leeftijd overleden. Jozef De Ryck maakte in september 2006 zijn intrede in het Uitvoerende Comité van de KBVB. In 2012 werd hij Lid van Verdienste en sinds vorig jaar was hij Erelid van de KBVB. Hij zette zich dus gedurende vele jaren in voor de voetbalsport! Deze redactie betuigt ook haar medeleven aan de vrienden en de familie van Jozef.

Voor nog meer over dit droevig nieuws ga naar:
KBVB

***Super League – 10de speeldag:

KSK Heist – Standard 0-10 (rust: 0-5);
Doelpunten: 3′ Lisa Petry 0-1, 15′ Carolina Wolters 0-2, 25′ Carolina Wolters 0-3, 32′ Sanne Schoenmakers 0-4, 36′ Sanne Schoenmakers 0-5, 50′ Zoë Van Eynde 0-6, 52′ Charlotte Cranshoff 0-7, 57′ Lola Wajnblum 0-8, 60′ Lisa Petry 0-9, 75′ Lisa Lichtfus 0-10 op strafschop.

KAA Gent Ladies blijft leider na 10 speeldagen met nu 22 punten uit 10 wedstrijden, RSC Anderlecht volgt op 5 punten maar heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. Standard en KRC Genk Ladies delen de 3de plaats met 15 punten maar de vrouwelijke Rouches heb nog 2 wedstrijden te goed en een beter doelsaldo. OH Leuven is vijfde met 9 punten, KSK Heist sluit de rij zonder punten!

***1ste klasse – 11de speeldag:
Club Brugge – Kontich 3-1;
USGTH – SV Zulte Waregem 1-3;
Massenhoven – SC E. Aalst 2-2;
KRC Genk Ladies B – Svelta Melsele 4-2;
FWS Woluwe – VC Moldavo 3-1;
FW Diksmuide-Merkem – Tongeren DV 3-1;
KAA Gent Ladies B – Standard B 3-0;

Bekijk de goals in FWS Woluwe – VC Moldavo dankzij Vrouwenteam TV:

Club Brugge en FWS Woluwe hebben bovenaan allebei 25 punten. Club Brugge heeft het betere doelsaldo, FWS Woluwe een wedstrijd minder gespeeld. SV Zulte Waregem is derde met 23 punten uit 10 wedstrijden. Dan is er een kloof van 6 punten met het duo KRC Genk Ladies B en Massenhoven! Kontich is 11de met 11 punten uit 11 wedstrijden. Het beloftenteam van Standard en Tongeren hebben allebei 9 punten en Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem boekte een eerste overwinning en is nog altijd laatste maar nu met 6 punten uit 11 duels.

***2de klasse A – 11de speeldag:
KDC Ruddervoorde – KSV Sottegem 0-3;
Olsa Brakel – USGTH B 3-3;
Maria-Ter-Heide – Club Brugge B 3-1;
Wuustwezel – Dames VK Egem 6-2;
KSK Voorwaarts Zwevezele – GFA Sinaai 6-0;
Loenhout SK – SV Zulte Waregem B 2-5;
KAA Gent Ladies C – SC E. Aalst B 6-0;

Bekijk een samenvatting van Maria-Ter-Heide – Club Brugge B met dank aan Siebe Cambier:

Wuustwezel diende Dames VK Egem een eerste nederlaag toe en blijft leider met nu 31 punten op 33. KSK Voorwaarts Zwevezele volgt in de achtervolging op 2 punten. Dames VK Egem heeft nu 7 punten achterstand op de leider! De laatste 3 in het klassement verloren allemaal. Loenhout SK heeft als 12de nog altijd 9 punten, het beloftenteam van SC Eendracht Aalst staat 13de met 6 punten en KDC Ruddervoorde blijft 14de en laatste zonder punten.

***2de klasse B – 11de speeldag:
DVC Eva’s Tienen – Bokrijk Sport 7-0;
RFC Liège – KV Mechelen 2-4;
OH Leuven B – KHO Wolvertem Merchtem 4-0;
Sibret – RES Couvin-Mariembourg 1-1;
VC Moldavo B – ASE De Chastre 2-4;
Standard C – FC Fémina La Louvière 6-0;
FC Irlande Auderghem – RSC Anderlecht B 2-2;

Het beloftenteam van OH Leuven blijft leider met nu 30 punten uit 11 wedstrijden. ASE De Chastre is na de winst op bezoek bij het beloftenteam van VC Moldavo de eerste achtervolger met 27 punten. Daarna komen DVC Eva’s Tienen (26 punten) en KV Mechelen (25 punten). Onderaan blijft Bokrijk Sport 11de met 6 punten. Het ziet het duo FC Irlande Auderghem en RES Couvin-Mariembourg naderen tot op 1 punt want beide teams speelden gelijk. FC Fémina La Louvière blijft 14de en laatste zonder punten!

***Frankrijk – D1 Féminine – 12de speeldag:

Lille – Paris FC 2-1;
Rijsel won tegen Paris FC met 2-1 maar dit keer stond er geen enkele Belgische speelster in de basis.

Montpellier – Fleury 3-1;
De Belgische Gouden Schoen Janice Cayman scoorde in de 80ste minuut de 3-1 met het hoofd na een voorzet van Marion Torrent.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share