Share

Het Sportcomité van de KBVB heeft op woensdag 5 december 2018 een beslissing genomen over het op vrijdag 16 november 2018 in de Belgische Super League vrouwenvoetbal vanwege hevige supportersrellen gestaakte duel tussen bekerhouder Standard en titelverdediger RSC Anderlecht.

De wedstrijd, die op het ogenblik van het staken in de tweede helft op 0-1 stond na een doelpunt van Tine De Caigny, zal op een nog nader te bepalen datum volledig moeten herspeeld worden (niet op een neutraal veld maar gewoon in Angleur) en beide clubs krijgen elk een boete van 1500 euro. Maar verder zijn er vreemd genoeg geen maatregelen opgelegd wat betreft de organisatie van de toekomstige duels tussen deze beide clubs in de Belgische Super League bij de vrouwen. Ook is het niet bekend of Standard en/of RSC Anderlecht de daders in de toekomst gaan weren uit hun respectievelijke stadions. De volgende ontmoeting tussen beide clubs staat op vrijdag 21 december 2018 op het programma in het Belgian Football Center van Tubeke want dan is het RSC Anderlecht – Standard! Wel nog meegeven dat beide clubs tegen deze uitspraak nog in beroep kunnen gaan!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share