Bij de eerste speeldag van het nieuwe kalenderjaar in de eerste provinciale West-Vlaanderen waren het vooral de uitteams die punten scoorden. 7 van de 8 teams die een uitwedstrijd voorgeschoteld kregen wonnen die ook. Voor Blue Star Westhoek was die uitwinst een primeur in de hoogste provinciale reeks. Alleen herfstkampioen SW Ladies Harelbeke hield in de laatste wedstrijd van de dag tegen Cerkelladies Brugge de 3 punten thuis!

BS Westhoek won met 0-1 op bezoek bij DV Kortrijk dankzij een doelpunt na 25 minuten van Djenebou Bourgeois (ex-VK Dadizele, ex-KSV Veurne). Doelvrouw Jinte Surmont redde in de tweede helft een strafschop van de thuisploeg en hield zo de 0 op het bord. Het betekende meteen de allereerste uitoverwinning voor BS Westhoek in de eerste provinciale!

De enige thuisoverwinning noteerden we in Harelbeke waar de herfstkampioen via Valerie Vanmellaerts (1-0, 17de minuut). Maar via Ada Azomchine (1-1, 17de minuut) en Elise Roets (1-2, 21st minuut) stond het nog geen vijf minuten later al 1-2! Khalia Viera lukte kort voor de rust de gelijkmaker (2-2, 43ste minuut). Onmiddelijk na de rust zorgde Lise Marie Callemeyn voor de 3-2 (46ste minuut) terwijl Marie Vandenberghe tien minuten voor tijd de wedstrijd in een definitieve plooi gooide (4-2, 80ste minuut). Elise Roets kon in de toegevoegde tijd nog milderen tot 4-3 (90ste + 1′ minuut).

SK Staden lukte 7 goals op bezoek bij Ladies Oudenburg en ontvangt nu zondag KFC Heist Ladies! Foto – (c) SK Staden/MV

Eerste achtervolger SK Staden won met ruime cijfers op bezoek bij Ladies Oudenburg. Eline Devolder lukte 4 goals in de 0-7-uitwinst! Ook het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem won uit met 0-7. Hier scoorde Bieke Deman 3 keer! KSV Bredene haalde het met 1-7 op bezoek bij VV Koekelare, het beloftenteam van Dames VK Egem met 0-5 op KFC Moerkerke en SC Zonnebeke met 2-4 bij de beloften van KSKV Zwevezele!

KFC Heist Ladies tenslotte scoorde 8 keer op verplaatsing bij SK Reningelst. Annelies Vanwelden zorgde voor 4 goals, Jana Stolle trof 3 keer raak. De andere goals waren van Ine De Lameilleure voor de thuisploeg (1-6, 71ste minuut) en van Ellen Vansteelant die in de slotseconden van de wedstrijd de 1-8-eindstand op het bord zette! Ook droevig nieuws bij KFC Heist Ladies waar clubsecretaris Andre Vanlerberghe eerder deze week overleed. Deze redactie biedt dan ook haar medeleven aan bij de familie van de heer Vanlerberghe.