Share

Op woensdag 16 januari 2019 heeft Belgian Red Flame Tessa Wullaert in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs haar tweede Gouden Schoen in haar voetbalcarrière gewonnen. De allereerste winnares van de vrouwelijke trofee volgt op de erelijst Janice Cayman op die vorig jaar de tweede editie won.

Uit de 10 genomineerden van dit jaar zaten er uiteindelijk drie Belgian Red Flames op de stoel in de laatste rechte lijn bij VTM-presentator Maarten Breckx en dat waren Janice Cayman (Montpellier), Tessa Wullaert (Manchester City) en Davina Philtjens (Fiorentina). Het was Tessa Wullaert die even later uit handen van de Zweedse ex-international Pär Zetterberg, zelf tweevoudig winnaar, haar tweede Gouden Schoen uit de geschiedenis onder applaus van het publiek mocht komen ophalen. Tessa Wullaert verzamelde 150 punten, Janice Cayman eindigde als tweede met 116 punten terwijl Davina Philtjens net als vorig jaar op de derde plaats uitkwam met 75 punten. De nummers 1 en 2 van vorig jaar hebben dus voor het derde jaar op rij van plaats gewisseld!

Dit was de eindstand dit jaar:
1. Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg, Manchester City) 150 punten;
2. Janice Cayman (Montpellier) 116 punten;
3. Davina Philtjens (Ajax, Fiorentina) 75 punten;
4. Aline Zeler (RSC Anderlecht, PSV Eindhoven) 68 punten;
5. Davinia Vanmechelen (Paris Saint-Germain, inmiddels PSV Eindhoven) 59 punten;
6. Tine De Caigny (RSC Anderlecht) en Laura De Neve (RSC Anderlecht) 51 punten;
8. Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies) 49 punten;
9. Heleen Jaques (RSC Anderlecht, Fiorentina) 29 punten;
10.Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) 12 punten;

Luister naar Tessa Wullaert (Manchester City) dankzij Vrouwenteam TV:

Bij de mannen was de grote favoriet Hans Vanaken (Club Brugge) ook de winnaar van de 65ste editie. De 4de Limburger op de erelijst werd daarmee de opvolger van de Nederlander Ruud Vormer, zijn teamgenoot bij Club Brugge.

Voor meer over het gala van de Gouden Schoen kan U terecht op:
Website Het Laatste Nieuws

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Door haar tweede overwinning is Tessa Wullaert meteen ook de enige vrouwelijke voetballer die dit jaar te zien is in het verzamelalbum van Panini. Zij is daar al te zien als de allereerste winnares. De plaatjes 351 en 352 zullen ook haar tweede overwinning in beeld brengen! Deze 2 stickers zitten samen met nog 6 andere prentjes nu zaterdag 19 januari 2019 bij de weekendeditie van Het Laatste Nieuws.

Share