Share

De vrouwelijke Buffalo’s krijgen er een nieuwe aanwinst bij in hun strijd om in 2019 voor de allereerste keer de Belgische landstitel te veroveren. Met Tine Schryvers komt een opvallende speelster over uit het Zweedse vrouwenvoetbal.

Tine Schryvers, geboren op 11 maart 1993, was lang een talent in het Belgische vrouwenvoetbal waar ze achtereenvolgens uitkwam voor Eendracht Zoersel, Vlimmeren Sport, Standard en Waasland Beveren Sinaai Girls maar ze had ook al vaak met blessureleed te kampen. Toch voetbalde ze al in verschillende landen zoals de Verenigde Staten (Memphis Tigers en Tulsa Golden Hurricane), Noorwegen (Valerenga Fotball) en meest recent in Zweden bij Kristianstads DFF, de club waarmee ze het voorbije seizoen knap vierde werd in de Damallsvenskan op 9 punten van kampioen Pitea IF.

Nu kiest de zesvoudige Belgian Red Flame die ook al 3 doelpunten lukte voor België voor een terugkeer naar België. Ze gaat de komende zes maanden alvast uitkomen voor KAA Gent Ladies, een opvallende keuze en wie weet misschien wel een beslissende schakel op weg naar een allereerste landstitel en een tweede bekersucces! In het persbericht van de club staat te lezen dat Tine Schryvers koos voor KAA Gent Ladies omwille van de zes trainingen per week en de goede sportieve en medische omkadering.

Foto – (c) KAA Gent Ladies

Het eerstvolgende officiële duel voor KAA Gent Ladies is net als de mannen overigens tegen RSC Anderlecht. KAA Gent Ladies ontvangt immers op vrijdag 25 januari 2019 in de kwartfinale van de Beker van België in Oostakker de regerende landskampioen en het team dat het zowel in de bekerfinale van 2017 overwon als vorig jaar in de kwartfinales van de Beker van België uitschakelde.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share