Op de 21ste speeldag zorgde het beloftenteam van Dames VK Egem voor een stunt in de 1ste provinciale West-Vlaanderen door te gaan winnen op bezoek bij SK Staden, de tweede in de stand. Leider SW Ladies Harelbeke lijkt eenvoudig op weg naar de titel!

Het beloftenteam van Dames VK Egem hield SK Staden in de thuiswedstrijd al op een 4-4-gelijkspel. En ook dit keer vielen er veel doelpunten in deze wedstrijd maar geen enkele in een kansarme eerste helft. In het eerste kwartier van de tweede helft scoorden de bezoekers dan 3 keer met een dubbel van Sarah Roels (0-1, 48ste en 0-2, 55ste minuut) en een derde goal van Femke Caes (0-3, 58ste minuut). Magali Boi milderde dan met een schot van net buiten de zestien (1-3, 62ste minuut) maar via Tiffany Spriet stond het in de 70ste minuut al 1-4. Egem trof vervolgens ook nog de paal via Melissa Beernaert vooraleer Shauny Van Acker voor de thuisploeg de 2-4 op het bord zette (79ste minuut). Nog geen minuut later zorgde Virginie Vandemaele op aangeven van Femke Caes voor de 2-5-eindstand (80ste minuut). Het beloftenteam van Dames VK Egem is zo bezig aan een reeks van 6 overwinningen op rij en 7 wedstrijden zonder nederlaag! Met 19 op 21 staat het inmiddels stevig op de zevende plaats.

Nog een ploeg die sterk presteert na nieuwjaar is SC Zonnebeke. Het won nu ook afgelopen zondag 3 februari 2019 op bezoek bij Ladies Oudenburg 0-3 waardoor het na nieuwjaar knap een 12 op 12 neerzette! In Oudenburg scoorden Shannen Holvoet (0-1, 9de minuut), Rhani Demeyere 0-2, 50ste minuut) en Axana Vermeersch (0-3, 83ste minuut).

SC Zonnebeke haalde een 12 op 12 na nieuwjaar! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op de volgende speeldag ontvangt SC Zonnebeke voor eigen publiek KFC Heist Ladies, dat de kustderby thuis tegen KSV Bredene met 3-1 won. Met vroege goals van Isaline Sys (1-0, 2de minuut) en Jana Stolle (2-0, 6de minuut) nam de thuisploeg een optie op de overwinning. En nadat Sarah Metsu even over het halfuur een strafschop tegen de lat knalde kon Annelies Vanwelden (3-0, 50ste minuut) al vroeg in de tweede helft de winst veilig stellen. De score had nog verder kunnen oplopen maar het was uiteindelijk Sarah Metsu die vanop de strafschopstip de eindstand op het bord zette (3-1, 70ste minuut).

Bekijk de goals uit KFC Heist Ladies – KSV Bredene dankzij Vrouwenteam TV:

In de derby tussen KFC Moerkerke en Cerkelladies Brugge was er veel groen en zwart te zien en de punten werden netjes verdeeld. Het werd 2-2 na goals in de eerste helft van Margot Pollet (0-1, 16de minuut) en Valerie Bisschop (1-1, 24ste minuut) en in het slot van opnieuw Margot Pollet (1-2, 88ste minuut) en Lynnde Ketels (2-2, 89ste minuut).

Een beeld uit de derby KFC Moerkerke – Cerkelladies Brugge met Silke Everaert aan de bal voor de bezoekers en Lisa Bosteels van KFC Moerkerke in de achtervolging! Foto – (c) KFC Moerkerke/Nikolay Holthoff

SK Reningelst won op zaterdagavond 2 februari 2019 dan weer de derby thuis tegen BS Westhoek. Bij de rust stond het al 3-0 na goals van Ine De Lameilleure (1-0, 12de minuut), Febe Depreiter (2-0, 31ste minuut) en Jill Depreiter (3-0, 38ste minuut). Kort na de hervatting zorgde Marlies Heughebaert voor een tegendoelpunt van BS Westhoek (3-1, 50ste minuut) maar via Marieke Vanhaesebrouck (4-1, 53ste minuut), een dubbel van Jill Depreiter (5-1, 60ste en 6-1, 80ste minuut) die in totaal 3 keer scoorde en een omgezette strafschop van doelvrouw Sarina Maselis (85ste minuut) liep de eindscore uiteindelijk op tot 7-1.

SK Reningelst was blij na de overwinning in de derby thuis tegen BS Westhoek! Foto – (c) SK Reningelst

Er vielen ook 8 doelpunten in DV Kortrijk tegen het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem. Het werd 0-8 voor de bezoekers met goals van achtereenvolgens Brookelynn Cooreman (0-1, 5de minuut), Emma Vandevelde (0-2, 47ste minuut), Sarah Verschaeve (0-3, 50ste en 0-4, 64ste minuut), Joyce Blomme (0-5, 71ste minuut), Brookelynn Cooreman 0-6 (73ste minuut), Iense Beernaert (0-7, 76ste minuut) en opnieuw Sarah Verschaeve (0-8. 86ste minuut).

Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem na de winst op bezoek bij DV Kortrijk! Foto – (c) FWDM/NP

Er waren tenslotte ook nog overwinningen voor leider SW Ladies Harelbeke op bezoek bij VV Koekelare, de enige ploeg die hen tot op heden punten afsnoepte (1-5) en voor het beloftenteam van KSKV Zwevezele thuis tegen KSV De Ruiter Roeselare (4-3).