Op de 16de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal werden de wedstrijden van de top 2 FWS Woluwe thuis tegen SV Zulte Waregem en Club Brugge op bezoek bij SC Eendracht Aalst afgelast. Het zorgde ervoor dat rode lantaarn Union Saint-Ghislian Tertre Hautrage voor de uitschieter tekende door te gaan winnen op bezoek bij Massenhoven.

Met doelpunten van Anaïs Autem (0-1, 25ste minuut) en Laura Gorniak (0-2, 34ste minuut) hadden de bezoekers bij de rust al een mooie voorsprong bijeengespeeld. USGTH hield vervolgens in de tweede helft mooi stand en het wist op het einde van de wedstrijd zelfs nog een derde keer te scoren via Rachel Staf (0-3, 90ste minuut). Met deze verrassende driepunter klimt USGTH Ladies weg van de laatste plaats!

Ook het belofenteam van Standard boekte een belangrijke overwinning uit bij Svelta Melsele. Het werd 0-6 dankzij 3 goals van Zoë Van Eynde, 2 van Constance Brackman en eentje in de eerste helft al van Merel Smets.

In de andere duels deelden het beloftenteam van KRC Genk Ladies en Kontich de punten (1-1) terwijl het beloftenteam van KAA Gent Ladies (4-0 tegen FWDM) en VC Moldavo (5-1 tegen Tongeren) met ruime cijfers hun thuiswedstrijd wonnen!

KVK Svelta Melsele – Standard B 0-6 (rust: 0-1);
Doelpunten: 18′ Merel Smets 0-1, 51′ Zoë Van Eynde 0-2, 54′ Zoë Van Eynde 0-3, 66′ Constance Brackman 0-4, 70′ Zoë Van Eynde 0-5, 71′ Constance Brackman 0-6.

KAA Gent Ladies B – FW Diksmuide Merkem 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 8′ Summer Rogiers 1-0, 57′ Imani Prez 2-0, 68′ Summer Rogiers 3-0, 78′ Cheng Yan Man 4-0.

VC Moldavo – Tongeren 5-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 22′ Justine Gomboso 0-1, 24′ Lien Mermans 1-1, 29′ Kaat Aarts 2-1, 61′ Bo Schepkens 3-1, Lien Mermans 4-1 op strafschop, 83′ Louise Dauwen 5-1.