Minder dan een week na hun oefenwedstrijd tegen Nederland stonden de Belgian Red Flames U17 op dinsdag 12 februari 2019 opnieuw op het veld in Tubeke dit keer voor een vriendschappelijk duel tegen hun Zwitserse leeftijdsgenoten.

Het Zwitserse nationale vrouwenvoetbalteam U17 voor de aftrap van het eerste oefenduel tegen België! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het werd opnieuw een leerrijke wedstrijd voor het team van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans. België was in de eerste helft beter dan Zwitserland maar het was wachten tot vijf minuten voor de rust vooraleer er ook een doelpunt op het scorebord stond. Jarne Teulings nam de hoekschop vanop rechts en de Zwitserse Regina Hacker kopte de bal nogal onhandig in eigen doel (1-0, 40ste minuut). De score had bij de rust hoger kunnen zijn want België kreeg de kansen maar de afwerking liet het afweten. Zwitserland trapte alleen kort voor de rust even naar doel en dat via een vrije trap van hun captain Ella Ljustina zonder veel gevaar voor doelvrouw Riet Maes.

De Belgian Red Flames U17 voor hun oefenwedstrijd op dinsdag 12 februari 2019 tegen Zwitserland! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ook in de tweede helft domineerde België en het mocht nu al iets vroeger juichen. In de 55ste minuut onderschepte Geena-Lisa Buyle een uittrap van de doelvrouw. De bal kwam na een mooie combinatie via Sien Vandersanden en Jarne Teulings opnieuw bij Geena-Lisa terecht. Zij zette voor en de ingevallen Luna Vanzeir kon de bal eenvoudig met links aan de tweede paal binnen tikken (2-0). Acht minuten later was het opnieuw raak. Sterre Gielen en Sien Vandersanden stopten een Zwitserse aanval af. Jarne Teulings tikte de bal nog op de Belgische helft richting Geena-Lisa Buyle waarna de spits van KAA Gent Ladies diep speelde richting Hannah Eurlings. De spits van OH Leuven was sneller dan de Zwitserse verdediging en rondde knap met rechts in de korte hoek af (3-0, 63ste minuut). Zwitserland verdiende ook wel een goaltje toen Sophie Aeberhard de ingevallen Ramona Kannady diep stuurde maar haar poging ging nog nipt naast het Belgische doel (69ste minuut). België zou uiteindelijk nog een vierde keer scoren. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bouwden de Belgian Red Flames U17 op vanuit de verdediging. Jill Janssens stuurde dan Hannah Eurlings diep. Luna Vanzeir trapte de teruggelegde bal op de Zwitserse doelvrouw maar de ook al ingevallen Tine Lemmens kon in de rebound scoren en de eindstand op het bord zetten (4-0, 80ste minuut). Het werd zo een ruime en verdiende overwinning voor de Belgian Red Flames U17 die nu vrijdag 15 februari 2019 opnieuw in Tubeke oefenen tegen datzelfde Zwitserland. De aftrap is dan op het middaguur.

SCOREBORD:

Dinsdag 12 februari 2019 – Belgian Football Center, Tubeke – Vriendschappelijk duel:

België U17 – Zwitserland U17 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 40′ Regina Hacker 1-0 owngoal, 55′ Luna Vanzeir 2-0, 63′ Hannah Eurlings 3-0, 80′ Tine Lemmens 4-0.