Op de 17de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal ging leider FWS Woluwe onderuit op bezoek bij Kontich. Club Brugge kon niet voluit profiteren want het kwam thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies niet verder dan een gelijkspel. Onderaan boekte Tongeren DV een ruime overwinning tegen rechtstreeks concurrent Svelta Melsele!

Romy Camps ontzet de bal voor het beloftenteam van KAA Gent Ladies voor Charlotte Laridon (Club Brugge). Foto – (c) Kurt Maddens

Club Brugge kwam thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies met Tine Schryvers aan de aftrap nog voor het kwartier op voorsprong via topschutter Charlotte Laridon (1-0) maar Geena-Lisa Buyle zorgde vijf minuten later al voor de gelijkmaker (1-1). In het vijfde kwartier zette Julie Meseure vrouwelijk blauw-zwart opnieuw op voorsprong (2-1, 68ste minuut) maar twee minuten later maakte Pauline Windels die voorsprong al ongedaan (2-2). Daar bleef het ook bij! Dankzij het enige gelijkspel op deze speeldag wordt Club Brugge nu leider in eerste klasse dankzij een beter doelsaldo dan FWS Woluwe dat verloor op bezoek bij Kontich.

Charlotte Laridon lukte al vroeg in de wedstrijd haar 17de competitiegoal van het seizoen voor Club Brugge maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk op een gelijkspel! Foto – (c) Kurt Maddens

Met een doelpunt vroeg in de tweede helft van Jolien Belmans (1-0) en eentje kort voor tijd van Joke Verelst (2-0) hield Kontich immers de 3 punten thuis tegen FWS Woluwe, dat wel nog de eer wist te redden via Lies Tambeur (2-1).

Jolien Belmans zette Kontich op weg naar de overwinning thuis tegen leider FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Verder waren er op de 17de speeldag in 1ste klasse ruime overwinningen voor Tongeren in de degradatiestrijd tegen rechtstreeks concurrent Svelta Melsele, voor SV Zulte Waregem thuis tegen VC Moldavo en voor Massenhoven op bezoek bij FW Diksmuide Merkem. Het beloftenteam van KRC Genk Ladies en SC Eendracht Aalst wonnen allebei met dezelfde cijfers (1-3) op bezoek bij Waalse tegenstaders (USGTH en het beloftenteam van Standard).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 17de speeldag in 1ste klasse:

Club Brugge – KAA Gent Ladies B 2-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 12′ Charlotte Laridon 1-0, 17′ Geena-Lisa Buyle 1-1, 68′ Julie Meseure 2-1, 70′ Pauline Windels 2-2.

SV Zulte Waregem – VC Moldavo 5-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 6′ Julie Devos 1-0, 65′ Lisa Lefere 2-0, 77′ Machteld Vandenbroucke 3-0, 81′ Victoria Bottecchia 4-0, 90′ Lisa Bruneel 5-0.

USGTH – KRC Genk Ladies B 1-3 (rust: 0-3);
Doelpunten: 7′ Sigrid Bertels 0-1, 32′ Jasmine Verbruggen 0-2, 41′ Esther Knevels 0-3, 88′ Rachel Staf 1-3.

Kontich – FWS Woluwe 2-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 48′ Jolien Belmans 1-0, 89′ Joke Verelst 2-0, 90′ Lies Tambeur 2-1.

FW Diksmuide Merkem – Massenhoven 0-4 (rust: 0-3);
Doelpunten: 1′ Selina Gijsbrechts 0-1, 9′ Evi De Ridder 0-2, 19′ Yasmine Laureys 0-3, 89′ Selina Gijsbrechts 0-4.

Tongeren – Svelta Melsele 7-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 22′ Justine Gomboso 1-0, 40′ Céline Verdonck 2-0, 45′ Justine Gomboso 3-0, 47′ Sandy De Schepper 3-1, 70′ Justine Gomboso 4-1, 75′ Lorène Martin 5-1, 80′ Céline Verdonck 6-1, 81′ Eleen Kimps 7-1.

Standard B – SC E. Aalst 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 61′ Jana Vanderbiest 1-0 owngoal, 70′ Evy De Smedt 1-1, 71′ Nina Vindevoghel 1-2, 80′ Evy De Smedt 1-3.