Share

Chloë Van Mingeroet speelde met de jonge Belgian Red Flames al op EK-eindtornooien in Zwitserland met de U17 en in Noorwegen met de U19. Ze voetbalde in clubverband ook achtereenvolgens bij de jongens van Waasland-Beveren, bij Lierse SK in de Women’s BeNeLeague, met KAA Gent Ladies in de Super League en inmiddels bij SC Eendracht Aalst in de eerste klasse. Daarnaast is ze ook volop bezig aan een carrière als scheidsrechter.

Chloë Van Mingeroet als Belgian Red Flame U17 op de EK-eindronde 2013 in het Zwitserse Nyon tegen de latere Europese kampioen Polen met hier Dominika Deren. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ze floot vorig jaar nog op zondag 11 november 2018 de onofficiële interland van de Belgian Red Flames in Tubeke tegen Frankrijk B die op 2-5 eindigde en afgelopen vrijdag 15 februari 2019 had ze de leiding over de oefeninterland tussen de Belgian Red Flames U17 en Zwitserland. Maar dat was niet haar enige activiteit de voorbije dagen.

Chloë Van Mingeroet als scheidsrechter voor het eerst in de 3de provinciale bij de mannen! Foto – (c) AVM

Op zondag 17 februari 2019 mocht ze na jeugdwedstrijden bij de jongens en duels in vierde provinciale nu ook voor het eerst een wedstrijd bij de mannen in de derde provinciale D Oost-Vlaanderen fluiten tussen FC Mere, 2de in de stand, en middenmoter FC Zandbergen. Het werd 2-1 voor FC Mere en over de scheidsrechterlijke beslissingen werd achteraf niet gesproken wat dus alleen maar positief kan zijn!

Bekijk beelden van het duel van de Belgian Red Flames U17 tegen Zwitserland met Chloë Van Mingeroet als scheidsrechter dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Chloë Van Mingeroet als speelster van SC Eendracht Aalst na het bekerduel op KRC Genk Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share