Share

Op dinsdag 12 maart 2019 stond in concurrentie met twee terugwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Champions League de 18de speeldag in de Belgische Super League op het programma. U kan hieronder de uitslagen en beelden van die duels bekijken.

Terwijl KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies het in het B-stadion van Genk op een spannend maar scoreloos gelijkspel hielden (de thuisploeg trof 2 keer de lat, de bezoekers vonden één keer het doelhout op hun weg) zorgde titelverdediger RSC Anderlecht dit keer voor alle doelpunten in de vrouwelijke Classico in Angleur. Ella Van Kerkhoven is met haar twee doelpunten (ze heeft er nu in totaal 20 gemaakt) opnieuw topschutter in de Super League en vrouwelijk paars-wit kroonde zich na 18 speeldagen tot winnaar van de reguliere competitie. In het derde duel van de avond nam OH Leuven in een voorsmaakje van play-off 2 de maat van KSK Heist.

Super League – 18de speeldag:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

Standard – RSC Anderlecht 1-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 43′ Ella Van Kerkhoven 0-1, 51′ Elke Van Gorp 0-2, 56′ Sarah Wijnants 1-2 owngoal, 64′ Abbi Grant 1-3, 73′ Ella Van Kerkhoven 1-4.

Bekijk beelden van de vrouwelijke Classico met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KSK Heist – OH Leuven 0-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 23′ Linde Janssens 0-1, 24′ Anaëlle Wiard 0-2, 80′ Karlijn Knapen 0-3, 90′ + 1′ Jarne Teulings 0-4.

Bekijk de doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

RSC Anderlecht is dus met nog 2 speeldagen voor de boeg de winnaar van de reguliere competitie. Het heeft nu immers 42 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er 8 meer dan de vrouwelijke Buffalo’s die 34 punten tellen. Standard is voorlopig derde met 29 punten uit 18 duels, KRC Genk Ladies vierde met 28 punten uit 18 wedstrijden. OH Leuven is al een tijdje zeker van de vijfde plaats met nu 15 punten uit 18 duels terwijl KSK Heist nog altijd zesde en laatste is zonder punten uit 18 wedstrijden. Op het einde van de competitie worden de punten gehalveerd en spelen de top 4 in play-off 1 voor de Belgische landstitel 2018-19.

De volgende speeldag, de 19de, is nu vrijdag 15 maart 2019!

***Voor de volledigheid ook de uitslagen uit de UEFA Champions League meegeven:

Juventus – Atlético Madrid 3-0 (heenwedstrijd: 0-2);
Doelpunten: 27′ Cristiano Ronaldo 1-0, 48′ Cristiano Ronaldo 2-0, 86′ Cristiano Ronaldo 3-0 op strafschop.
Juventus geplaatst!

Manchester City – Schalke 04 7-0 (heenwedstrijd: 3-2);
Doelpunten: 35′ Sergio Agüero 1-0, 38′ Sergio Agüero 2-0, 42′ Leroy Sané 3-0, 56′ Raheem Sterling 4-0, 71′ Bernardo Silva 5-0, 78′ Phil Foden 6-0, 84′ Gabriel Jesus 7-0.
Manchester City geplaatst!

Eerder hadden zich al Ajax (ten koste van Real Madrid), Tottenham (tegen Borussia Dortmund), Manchester United (op bezoek bij PSG) en FC Porto (tegen AS Roma) verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van deze editie. Bayern München en Liverpool en FC Barcelona en Lyon strijden op woensdag 13 maart 2019 voor de laatste twee tickets voor de kwartfinales!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share