Share

Op zaterdag 9 maart 2019 speelde het beloftenteam van RSC Anderlecht op het Belgian Football Center in Tubeke hun thuiswedstrijd tegen Royal Wallonia Club Sibret, de enige ploeg uit de Ardennen die in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal uitkomt.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van RSC Anderlecht won dus met 3-0 tegen RWC Sibret dankzij een doelpunt voor de rust van Yulia Petelca uit Moldavië (1-0, 44ste minuut) terwijl na de rust de treffers op naam kwamen van Sakina Ouzraoui Diki (2-0 op strafschop, 51ste minuut) en de ingevallen Rhizlane Zekkouri (3-0, 87ste minuut). In de stand is het beloftenteam van RSC Anderlecht nu derde met 45 punten uit 20 wedstrijden op 10 punten van leider OH Leuven B. DVC Eva’s Tienen staat met nog een wedstrijd te goed op de tweede plaats met 47 punten uit 19 duels. Royal Wallonia Club Sibret is voorlopig 11de met 14 punten uit 17 wedstrijden. Bokrijk Sport (12 uit 20), RES Couvin Mariembourg (8 uit 19) en FC Fémina La Louvière (6 uit 20) staan nog achter de club uit de Ardennen die wel nog 3 inhaalwedstrijden moet spelen.

Luister naar Laura Dziechciarek (Royal Wallonia Club Sibret) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sien Muylaert (RSC Anderlecht B) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag gaat het beloftenteam van RSC Anderlecht op zaterdagavond 16 maart 2019 om 19 uur in het King Power Stadion in Leuven op bezoek bij het beloftenteam van OH Leuven, de leider in deze competitie. De week nadien op zaterdag 23 maart 2019 speelt RSC Anderlecht B een uitduel op bezoek bij Standard C met aftrap om 16u30. Royal Wallonia Club Sibret, dat volgend jaar zijn 20-jarig bestaan in het vrouwenvoetbal viert en daarvoor nog op zoek is naar speelsters (*), ontvangt nu zaterdag 16 maart 2019 om 15 uur Bokrijk Sport terwijl het de week nadien op zaterdag 23 maart 2019 om 15 uur uit speelt bij FC Fémina La Louvière!

Voor de uitslagen en nog meer over de 2de klasse B van het voorbije weekend ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: op zaterdag 21 januari 2012 speelde Sibret ook eens in 2de klasse tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht op het B-veld van de Heizel. De truitjes bleven destijds bij het vertrek naar Brussel achter in de Ardennen maar de oplossing was snel gevonden. Sibret speelde gewoon in de shirts van RSC Anderlecht zoals U op de foto kan vaststellen! De wedstrijd eindigde toen op 2-2!

Sibret bij het bezoek aan RSC Anderlecht B op de ‘kleine Heizel’ in het seizoen 2011-12. Foto – (c) Sibret/LD

(*) Wie graag eens een seizoen in de Belgische Ardennen speelt bij Royal Wallonia Club Sibret kan altijd vrijblijvend contact opnemen met de ploegafgevaardigde van de club namelijk Manuel Leonard en dat op het emailadres manuel_leonard@hotmail.com of telefonisch via 0497/02796.

Share