Share

K. Soc. Maria-Ter-Heide en Wuustwezel zijn in de 2de klasse A de enige teams die in de heenronde en tot op heden punten wisten af te snoepen van leider KSK Voorwaarts Zwevezele. Afgelopen zaterdag 9 maart 2019 stonden beide teams tegenover mekaar in de derby in het Stadion Kattegat aan de Bredabaan in Wuustwezel.

Op zaterdag 27 oktober 2018 was Wuustwezel gaan winnen op het veld van K. Soc. Maria-Ter-Heide met 2-3 maar in volle titelstrijd had niemand verwacht dat de groenwitten in staat waren om de buren een hak te zetten. Zeker niet omdat Maria-Ter-Heide nog nooit de derby won tegen Wuustwezel en bovendien omdat het de vorige derby op bezoek bij Loenhout SK op zaterdag 19 januari 2019 nog met 2-1 verloren had. Maar U weet wel … in voetbal is alles mogelijk.

Voor de derby Wuustwezel – Maria-Ter-Heide werden handjes geschud! Foto – (c) www.dames-mth.be

Maria-Ter-Heide nam ondanks de felle wind het initiatief en nadat Esther Naegels eerst nog over doel trapte lukte ze iets over het kwartier bij de eerste echte aanval van de bezoekers op aangeven van Lore Nuyens het openingsdoelpunt (0-1, 17de minuut). Korte tijd later scoorde MTH nog een tweede keer maar de goal van Lore Nuyens dit keer op aangeven van Esther Naegels werd afgekeurd. Volgens de scheidsrechter was het buitenspel! Het bleef spannend tot net voor de rust toen een hoekschop van Wuustwezel via de rug van Lissa Boeren in haar eigen doel ging (1-1, 44ste minuut).

Esther Naegels lukte het openingsdoelpunt voor Maria-Ter-Heide op bezoek bij Wuustwezel! Foto – (c) www.dames-mth.be

In de tweede helft bleef het moeilijk voetballen door de hevige wind maar Maria-Ter-Heide was naar verluidt toch iets feller en scherper terwijl Wuustwezel, technisch sterker, het vooral moest hebben van stilstaande fases maar echte uitgespeelde kansen kreeg het niet. In het slotkwartier viel er dan toch nog een doelpunt en wel voor de bezoekers toen een verre uittrap van doelvrouw Kirsten Foucart bij de ingevallen en weggeglipte Eva Wagemakers belandde en zij bij haar eerste selectie rustig en beheerst binnentrapte voorbij Jana Rameysen (1-2, 79ste minuut). Wuustwezel probeerde nog maar alleen Stefanie Van Ginderen kon nog dreigen zonder succes. Maria-Ter-Heide zorgde dus voor een stunt en won zo voor het eerst tegen de buren uit Wuustwezel! Dat zorgde uiteraard voor een feestje bij MTH, dat zo een beetje scherprechter werd in de titelstrijd. Op zaterdag 29 september 2018 speelden ze 1-1 thuis tegen KSK Voorwaarts Zwevezele en nu pakten ze drie punten uit bij Wuustwezel.

De ingevallen Eva Wagemakers werd de matchwinnaar in de derby tussen Wuustwezel en Maria-Ter-Heide! Foto – (c) www.dames-mth.be

Bekijk het feestje op het veld van Maria-Ter-Heide:
Fb Damesvoetbal MTH Videos

Bekijk nog meer foto’s rond Wuustwezel – Maria-Ter-Heide via:
Foto.dames-mth.be

Het verrassend verlies van Wuustwezel betekende dat KSK Voorwaarts Zwevezele bovenaan het klassement met een wedstrijd minder gespeeld opnieuw leider kon worden als het later in de namiddag (de wedstrijd begon pas om 17 uur) won op bezoek bij KSV Sottegem. Het team van trainer Geert Vanhevel maakte geen fout en deed dat ook met 0-4 dankzij twee doelpunten van Eva Deparck voor de rust (0-1, 8ste en 0-2, 28ste minuut) en goals na de pauze van Tess Veegaete (0-3, 63ste minuut) en Céline Vandekerckhove (0-4, 75ste minuut). In de stand heeft KSK Voorwaarts Zwevezele nu 53 punten uit 19 wedstrijden. Wuustwezel is tweede met 52 punten uit 20 duels.

KSK Voorwaarts Zwevezele is voorlopig alleen leider in 2de klasse A! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Nu zaterdag 16 maart 2019 ontvangt Maria-Ter-Heide, nu op een gedeelde vierde plaats met het beloftenteam van SV Zulte Waregem, om 15 uur Dames VK Egem, de derde in de stand. Leider KSK Voorwaarts Zwevezele speelt thuis tegen K. Olsa Brakel terwijl Wuustwezel op hetzelfde moment ook op bezoek gaat bij KAA Gent Ladies C. Aftrap dus telkens om 15 uur.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat KSK Voorwaarts Zwevezele begin volgende maand op zaterdag 6 april 2019 om 15 uur thuis speelt tegen Wuustwezel!

Share