In derde klasse A zorgde leider Maria-ter-Heide op de 20ste speeldag voor een uitoverwinning met niet alledaagse cijfers. Op bezoek in West-Vlaanderen bij SK Staden won het met maar liefst 4-8. Eerste achtervolger KV Mechelen boekte een kleine overwinning op bezoek bij Lentezon Beerse terwijl KSK Voorwaarts Zwevezele het duel thuis tegen FC Turnhout afgelast zag worden.

Maria-ter-Heide stond bij de rust al 0-5 voor dankzij goals van Charlotte Van Wynsberghe, een dubbel van Mariska Hufkens, een goal van Stephanie Ehlen en een onwgoal van de thuisploeg. Na de rust dreef Mariska Hufkens met haar derde goal van de namiddag de score op tot 0-6 maar Staden kwam dan terug tot 2-6. Maar via Babs Franken op aangeven van Mariska Hufkens werd het 2-7 vooraleer Staden milderde tot 3-7 via Mariska Hufkens werd het dan 3-8 vooraleer Lefere met een derde treffer voor Staden de eindstand op 4-8 bracht.

Met doelpunten van Lenny Oerlemans in de eerste helft (0-1, 21ste minuut) en van Stefanie Vos kort na de rust (0-2, 53ste minuut) verzekerde KV Mechelen zich van promotie naar de tweede klasse. De volgende doelstelling is nog de titel binnenhalen.

KSK Voorwaarts Zwevezele kon geen wedstrijdritme opdoen vooraleer komend weekend op bezoek te gaan bij leider Maria-ter-Heide. Het duel thuis tegen Turnhout werd afgelast.

Naast een 4-8 noteerden we in deze reeks nog een wedstrijd met 12 doelpunten. KAA Gent Ladies C won thuis tegen KWS Desselgem met maar liefst 9-3!

Dit is de stand na 20 speeldagen:
1. Maria-ter-Heide 20-53, 2. KV Mechelen 20-50, 3. KSK V. Zwevezele 19-46, 4. KAA Gent Ladies C 20-45, 5. KSK Beveren 20-30, 6. FC Turnhout 19-32, 7. KFC Merelbeke 20-28 (9+), 8. R. Knokke FC 20-28 (8+), 9. SK Staden 20-25 (8+), 10. Strijland Gooik 19-19, 11. KDC Ruddervoorde 19-13, 12 Lentezon Beerse 20-13, 13. KWS Desselgem 20-9, 14. DV Famkes Merkem B 20-7.

KDC Ruddervoorde – R. Knokke FC;
DV Famkes Merkem B – KAA Gent Ladies C (16u30).

Lees het verslag van SK Staden – Maria-ter-Heide:
Website Maria-ter-Heide

Lees over de promotie van KV Mechelen Dames naar tweede klasse:
Website KV Mechelen Dames

In derde klasse B won leider Sterrebeek met ruime cijfers op bezoek bij Jamioulx. Bij de rust stond het al 0-2 na doelpunten van Jasmien Van Den Elsen (0-1, 6de minuut) en Annelies Van Impe (0-2, 45ste minuut). Na de rust dikten Liesbeth De Hing (0-3, 65ste minuut), Stefanie Mathijs (0-4, 79ste minuut) en opnieuw Jasmien Van Den Elsen (83ste minuut) met haar tweede van de namiddag aan tot de 0-5-eindstand.

Halveweg Zonhoven gaf echter geen krimp en het won thuis de derby tegen het beloftenteam van Tongeren met 1-0. De enige goal in dit duel kwam er kort na de rust na een fout op de doorgebroken Lotte Driesen. Lore Brands zette de strafschop om (1-0) en zo bleven de 3 punten in Zonhoven.

FC Halveweg Zonhoven mocht opnieuw juichen na de winst tegen de beloften van Tongeren! Foto - (c) NP

FC Halveweg Zonhoven mocht opnieuw juichen na de winst tegen de beloften van Tongeren! Foto – (c) NP

ASE De Chastre ging ondertussen vlot voorbij Bokrijk Sport (7-0) en ook Standard C haalde het met ruime cijfers op bezoek bij Aywaille (1-6).

Last but not least noteerden we de allereerste winst van het seizoen voor Royale Entente Sportive Couvin-Mariembourg, de laatste ploeg in de nationale reeksen die nog geen driepunter geboekt had. Dat gebeurde echter niet op het veld maar wel met door het forfait van Bilzen United!

Het vrouwenteam van RES Couvin-Mariembourg is niet langer zonder overwinning! Foto - (c) RES Couvin-Mariembourg

Het vrouwenteam van RES Couvin-Mariembourg is niet langer zonder overwinning! Foto – (c) RES Couvin-Mariembourg

Derde klasse B:
RJ Arlonaise – USGTH B 1-0;
Aywaille – Standard C 1-6;
FC Halveweg Zonhoven – Tongeren B 1-0;
Jamioulx – Sterrebeek 0-5;
ASE De Chastre – Bokrijk Sport 7-0;
Couvin-Mariembourg – Bilzen United 5-0 forfait!
Fémina Sp.de Charleroi bye.

De stand in derde klasse B na 19 speeldagen is:
1. Sterrebeek 19-49, 2. HW Zonhoven 19-48, 3. ASE De Chastre 19-44, 4 Standard C 18-39, 5. Tongeren B 18-35, 6. RJ Arlonaise 19-34, 7. Fémina Sp.de Charleroi 18-21, 8. USGTH B 19-21, 9. Aywaille 19-20, 10.Bokrijk Sport 18-19, 11. Bilzen United 18-9, 12. Jamioulx 18-8, 13. Couvin-Mariembourg 18-5.