Share

Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Belgische bekerfinale bij de vrouwen tussen KAA Gent Ladies en Standard nadat het voorbije weekend beide halve finales plaatsvonden.

Op zaterdag 13 april 2019 nam bekerhouder Standard thuis de maat van KRC Genk Ladies, dat even over het kwartier op voorsprong kwam via Liv Aerts (0-1, 17de minuut) maar via een succesvolle vrije trap van Noémie Gelders (1-1, 23ste minuut) en een kopbal van Sanne Schoenmakers na een hoekschop (2-1, 39ste minuut) stond de thuisploeg bij de rust op voorsprong. In de tweede helft zorgde Noémie Gelders met opnieuw een succesvolle vrije trap (3-1, 48ste mnuut) en het profiteren van een foutief inspelen van doelvrouw Rani Coenen om in de toegevoegde tijd de 4-1-eindcijfers op het bord te zetten (4-1, 90ste + 2′ minuut).

KAA Gent Ladies nam op zondag 14 april 2019 thuis afstand van eersteklasser FWS Woluwe, dat op zaterdag 13 april 2019 in hun reeks de topaffiche op bezoek bij Club Brugge met maar liefst 0-7 won! 6 speelsters die op zaterdag de volledige wedstrijd hadden gespeeld stonden ook zondag aan de aftrap (die gegeven werd door de Deen Jess Thorup, de coach van de mannelijke Buffalo’s) en ze hielden goed stand tot aan de rust. Elena Dhont bracht de thuisploeg op voorsprong maar Lynn Senaeve (1-0) kon de bezoekers vanop de strafschopstip langszij brengen (1-1). Een afgeweken vrije trap van Lenie Onzia bezorgde KAA Gent voor de rust een nipte voorsprong (2-1) nadat eerder nog doelvrouw Natasha Ribbens een strafschop van Nicky Van Den Abbeele uit haar doel hield. In de tweede helft maakten de vrouwelijke Buffalo’s het verschil via Tine Schryvers (3-1) en een dubbel van Lenie Onzia (4-1 en 5-1) en plaatsten zich zo voor hun tweede Belgische bekerfinale in de clubgeschiedenis. De eerste wonnen ze in 2017 tegen RSC Anderlecht in Mechelen met 3-1!

***SCOREBORD:

HALVE FINALES BEKER VAN BELGIË 2018-19:

Standard – KRC Genk Ladies 4-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: 17′ Liv Aerts 0-1, 23′ Noémie Gelders 1-1, 39′ Sanne Schoenmakers 2-1, 48′ Noémie Gelders 3-1, 90′ + 2′ Noémie Gelders 4-1.

KAA Gent Ladies – FWS Woluwe 5-1 (rust: 2-1);

Doelpunten: Elena Dhont 1-0, Lynn Senaeve 1-1 op strafschop, Lenie Onzia 2-1, Tine Schryvers 3-1, Lenie Onzia 4-1, Lenie Onzia 5-1.

Bijzonderheid: Natasha Ribbens stopt strafschop van Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies).

De finale van de Beker van België 2018-19 staat op paasmaandag 22 april 2019 om 16 uur op het programma in het Van Roystadion, Stadionlaan 5 in Denderleeuw.


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Melden we ook nog dat Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert zich op zondag 14 april 2019 met Manchester City plaatste voor de finale van de Engelse FA Women’s Cup. Manchester City won met 1-0 dankzij een owngoal in de toegevoegde tijd van de Zweedse Magdalena Eriksson (90ste + 2′ minuut). Tegenstander in de finale op zaterdag 4 mei 2019 op Wembley wordt West Ham United, dat na strafschoppen (4-3) won tegen Reading. Na verlengingen stond het 1-1.

Share