Share

Op woensdag 26 april 2019 veroverde Olympique Lyonnais, de vijfvoudige winnaar van de UEFA Women’s Champions League, voor de 13de keer op rij de Franse landstitel. Dat gebeurde na een overwinning op bezoek bij Dijon.

Er waren 4.164 toeschouwers in het Stade Gaston Gérard voor de titelmatch in de Franse D1 Féminine 2018-19 maar het was Dijon die het sterkst aan de wedstrijd begon met een bal tegen de lat van Kenza Dali op aangeven van Thomas. Ook bij de rust had Lyon nog geen zekerheid over de titel want halfweg stonden de bordjes nog op 0-0. Drie minuten in de tweede helft viel dan het openingsdoelpunt gescoord door Amel Majri (0-1, 48ste minuut). Gelegenheidscaptain Eugénie Le Sommer verdubbelde even over het uur de score met een knap schot vanop afstand in de bovenhoek (0-2, 62ste minuut). Na een hoekschop dreef Griedge Mbock Bathy Nka de score verder op met een succesvolle kopbal (0-3, 65ste minuut) en Nederlands Europees kampioen Shanice van de Sanden zette vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de eindstand op het bord (0-4, 86ste minuut). Olympique Lyonnais, dat enkele speelsters liet rusten voor de terugwedstrijd in de halve finale van de UWCL in Londen tegen Chelsea, mocht zo voor de 13de keer op rij de Franse landstitel in het vrouwenvoetbal vieren. We moeten al tot 2006 teruggaan om de voorloper van Lyon terug te vinden op de erelijst namelijk FCF Juvisy, dat inmiddels onder de naam Paris FC speelt. PSG, dat thuis met 6-2 won van Bordeaux. wordt dit seizoen tweede en speelt dus volgend seizoen opnieuw in de UEFA Women’s Champions League.

Bekijk de goals in Dijon – Olympique Lyonnais dankzij FFF TV/ Canal +:

Ook nog meegeven dat Lille OSC, het team van de Belgen Maud Coutereels, Silke Demeyere en Jana Coryn, drie belangrijke punten pakte in de degradatiestrijd door thuis met 1-0 te winnen tegen Soyaux. Het is evenwel nog niet gered want FC Metz heeft na de winst thuis tegen FC Rodez 3-1 nog altijd een punt voorsprong met nog één wedstrijd voor de boeg!

Bekijk alle doelpunten op de 21ste speeldag in de Franse D1 Féminine dankzij FFF TV/Canal+:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share