VC Moldavo zorgde voor de stunt van de dag door het beloftenteam van Standard, de leider in eerste klasse, voor de tweede keer dit seizoen te verslaan!

Er waren veel supporters komen kijken naar het duel tussen VC Moldavo tegen het beloftenteam van Standard. De thuisploeg kwam op het halfuur op voorsprong via Bo Schepkens (1-0, 30ste minuut). Kort na de rust bracht Zoë Van Eynde de bezoekers echter op gelijke hoogte (1-1, 49ste minuut) Lisa Van Genechten besliste de thriller in de slotfase met het winnende doelpunt (2-1, 90ste minuut). VC Moldavo had op zaterdag 17 oktober 2015 ook al de heenwedstrijd gewonnen in Angleur met 0-1. Het is de eerste ploeg die een 6 op 6 haalde tegen de leider.

VC Moldavo komt nu in de stand op een onverhoopte 5de plaats naast Merkem, dat met 3-2 verloor op bezoek bij het beloftenteam van Lierse en naast Kontich, dat eveneens verloor uit bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. In dat duel waarbij Anais Autem twintig minuten voor tijd het enige doelpunt lukte kreeg Jolien Belmans (Kontich) na affluiten nog de rode kaart.

KAA Gent Ladies B kwam zo weer even dichterbij na thuiswinst tegen VC Dames Eendracht Aalst. Mariam Abdulai Toloba was de figuur van de wedstrijd met 3 doelpunten. Ook Marie Minnaert voor de thuisploeg en Elien De Jaegher voor de bezoekers waren trefzeker in dit duel.

SV Zulte Waregem en Tongeren DV kwamen niet in actie door de oefeninterlands van de Belgische U19 waarbij zowel Jolien Martens als Ulrike De Frère waren opgeroepen.

Massenhoven werd alleen 4de in de stand na winst op bezoek bij FWS Woluwe 2-4. Dat zag er nochtans vroeg in de wedstrijd niet naar uit want White Star klom op voorsprong via Carla Arbulu (1-0) maar via Laure De Wolf (1-1) en Evelien Moonen (1-2) was de situatie bij de rust al omgekeerd. Op het uur verloor Massenhoven zelfs Evi De Ridder met een rode kaart maar dat belette de bezoekers niet om verder uit te lopen via Jolien Van Dyck (1-3) en Yasmine Laureys (1-4). Sandy Bourtembourg verkleinde iets meer dan een kwartier voor tijd de kloof tot twee doelpunten (2-4).

Het beloftenteam van RSC Anderlecht stond na het ontslag van trainer De Bruyne voor de gelegenheid onder leiding van Filip De Winne. Met doelpunten van Pure Eke en Lola Wajnblum voor de rust en van Noémie Gelders in de tweede helft werd er vlot gewonnen. Paulien Stas kon wel nog de eer redden voor jong OHL.

De 21ste speeldag begint al op vrijdagavond 11 maart 2016 met het duel tussen Kontich en RSC Anderlecht B. De aftrap is om 20 uur.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 20ste speeldag:

Lierse B – DV Famkes Merkem 3-2 (2-0);
Doelpunten: Corina Luijks 1-0, Jette van Vlerken 2-0, Bieke Deman 2-1, Annemie Liefooghe 3-1, 90′ Laura Delheye 3-2.

FWS Woluwe – Massenhoven 2-4 (rust: 1-2);
Doelpunten: 7′ Carla Arbulu 1-0, 20′ Laure De Wolf 1-1, 38′ Evelien Moonen 1-2, 66′ Jolien Van Dyck 1-3, 72′ Yasmine Laureys 1-4, 74′ Sandy Bourtembourg 2-4.
Rode kaart: 60′ Evi De Ridder (Massenhoven).

KAA Gent Ladies B – VC Dames E. Aalst 4-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: Mariam Abdulai Toloba 1-0, Mariam Abdulai Toloba 2-0, Elien de Jaeger 2-1, Mariam Abdulai Toloba 3-1, Marie Minnaert 4-1.

RSC Anderlecht B – OH Leuven B 3-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 8′ Pure Eke 1-0, 42′ Lola Wajnblum 2-0, 55′ Noémie Gelders 3-0, 80′ Paulien Stas 3-1.

USGTH – Kontich 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 70′ Anais Autem 1-0.
Rode kaart na afloop: Jolien Belmans (Kontich).

VC Moldavo – Standard B 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Bo Schepkens 1-0, 49′ Zoë Van Eynde 1-1, 90′ Lisa Van Genechten 2-1.

SV Zulte Waregem – Tongeren DV uitgesteld.