Dames VK Egem is na het voorbije weekend de nieuwe leider in tweede klasse. Dames VK Egem won zelf in Aalter op bezoek bij Club Brugge terwijl Svelta Melsele zelf niet verder kwam dan een gelijkspel op bezoek bij het beloftenteam van Ladies Genk. Eendracht Louwel sluipt als derde dichterbij.

Leider Svelta Melsele speelde al op het middaguur in Genk en het stond bij de rust zelfs op achterstand (1-0). Pas na meer dan een uur wedstrijd kon het op gelijke hoogte komen via Lieselot De Bruyn (1-1). Geen 3 maar slechts 1 punt dus voor Melsele.

Lieselot De Bruyn zorgde voor de gelijkmaker van Svelta Melsele op bezoek bij het beloftenteam van Ladies Genk. Foto - David Catry

Lieselot De Bruyn zorgde voor de gelijkmaker van Svelta Melsele op bezoek bij het beloftenteam van Ladies Genk. Foto – David Catry

Dames VK Egem stond al vroeg op achterstand in Aalter tegen Club Brugge, dat al 9 wedstrijden ongeslagen was, na een doelpunt van Elle Decorte die de binnengaande bal van Sharon Desaever voor de zekerheid in doel verlengde (1-0). Egem kwam echter onmiddellijk na de rust langzij. Febe Vanhaecke stopte Sofie Vanhooren foutief af en Sharon Vervaeke trapte de gelijkmaker feilloos binnen (1-1). Het bleef lang spannend in dit duel en de beslissing viel uiteindelijk vier minuten voor tijd toen Charlotte Laridon (ex-Club Brugge) een voorzet van Steffi Verkinderen tussen de verdediger en de uitkomende doelvrouw tegen de netten kopte (1-2). Dames VK Egem op rozen en meteen ook de nieuwe leider in tweede klasse.

Eendracht Louwel klom als derde in de stand dichterbij na ruime winst tegen GFA Sinaai. Bij de rust stond het al 4-0 na goals van Gwen Duijsters, Anouschka Boons, Nancy Bollen en Cynthia Ramaekers. Na de rust scoorde Anouschka Boons haar tweede voor de thuisploeg om de bordjes op 5-0 te zetten terwijl Gwen Duijsters nog twee keer raak trof en dus een hattrick scoorde in dit duel. Duijsters heeft nu 21 goals achter haar naam staan dit seizoen. Voor GFA Sinaai redde Eva Saeys de eer.

Gwen Duijsters, Belgisch jeugdinternational en topschutter bij Eendracht Louwel! Foto - Paul Dijkmans

Gwen Duijsters, Belgisch jeugdinternational en topschutter bij Eendracht Louwel! Foto – Paul Dijkmans

Wuustwezel werd dankij de thuiswinst tegen Wolfsdonk Sport (4-0) alleen vierde terwijl het duel tussen Cerkelladies Brugge en het beloftenteam van SV Zulte Waregem op een doelpuntenrijk gelijkspel eindigde (3-3).

Wallonia Club Sibret – Rapide Wezemaal werd afgelast.

Nu vrijdag 11 maart 2016 begint de 18de speeldag met de affiche Svelta Melsele – Club Brugge. De aftrap is voorzien om 20 uur 15.

De stand:
1. Dames VK Egem 17-41, 2. Svelta Melsele 17-40, 3. E. Louwel 17-36, 4. Wuustwezel 17-32, 5. Sibret 16-30, 6. Club Brugge 17-29, 7. Rapide Wezemaal 16-18, 8. Ladies Genk B 18-18, 9. SV Zulte Waregem B 18-13, 10. Cerkelladies Brugge 17-12, 11.GFA Sinaai 17-10, 12. Wolfsdonk Sport 17-9.

GFA Sinaai bij het bezoek aan Eendracht Louwel! Volgend weekend komt Cerkelladies Brugge op bezoek! Foto - Paul Dijkmans

GFA Sinaai bij het bezoek aan Eendracht Louwel! Volgend weekend komt Cerkelladies Brugge op bezoek! Foto – Paul Dijkmans