In de Engelse FA Women’s Premier League South stond op dinsdag 8 maart 2016 het duel tussen West Ham United Ladies en Tottenham Hotspur Ladies op het programma. Voor het eerst mocht het vrouwenteam van West Ham United aantreden op Upton Park. Er kwamen 1.748 fans opdagen voor deze Londense vrouwenderby op het derde niveau in Engeland.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel iets over halfweg de tweede helft toen Laura Curtis foutief afgestopt werd in de zestien! Katie Bottom zette zich achter de bal en stuurde Toni-Anne Wayne, de doelvrouw van de Spurs, de verkeerde kant op (1-0, 69ste minuut). Een overwinning waar ze nog lang over zullen napraten bij de thuisploeg.

Een Londense vrouwenderby op Upton Park!

Door de winst werd West Ham United Ladies 8ste in de stand met 17 punten uit 19 duels, Tottenham Ladies bleef 6de met 25 punten uit nu 17 wedstrijden. De leider in de FA Women’s Premier League South is Brighton & Hove Albion WFC met 45 punten uit 19 wedstrijden. Zij hebben 9 punten voorsprong op Charlton Athletic WFC, het team van Roland Duchâtelet!