Share

Pierluigi Collina, de baas van het scheidsrechterscomité van de FIFA, maakte op dinsdag 4 juni 2019 tijdens de Referees media day bekend wie op vrijdag 7 juni 2019 in het Parc des Princes van Parijs de 8ste editie van het WK Vrouwenvoetbal op gang mag fluiten.

De eer valt te beurt aan Claudia Umpierrez, 36 jaar, uit Uruguay. Zij zal de leiding hebben over de openingswedstrijd Frankrijk – Zuid-Korea die om 21 uur begint. Als assistent krijgt ze Luciana Mascarana, ook uit Uruguay, en Monica Amboya uit Ecuador. Melissa Borjas uit Honduras is de vierde ref terwijl Mauro Vigliano uit Argentinië als allereerste VAR ooit op een WK vrouwenvoetbal dienst zal doen.

De Zuidamerikaanse Claudia Umpierrez was bijzonder blij dat ze deze kans krijgt en zei aan FIFA.com dat het de grootste wedstrijd van haar leven wordt. “Ik kreeg een voorproefje op het WK Vrouwenvoetbal in 2015, maar dit is top!”, zo liet ze nog weten. Claudio Umpierrez floot 3 wedstrijden tijdens het WK 2015 in Canada waaronder de kwartfinale Engeland – Canada terwijl ze bij de finale tussen de VS en Japan als vierde ref fungeerde. Ze floot eerder ook al op de Algarve Cup in Portugal en op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro waar ze de kwartfinale tussen Canada en Frankrijk floot.

Bekijk een video rond de scheidsrechter van de openingsmatch op het WK 2019 in Frankrijk dankzij FIFA TV:

Er was ook minder leuk nieuws rond de scheidsrechters op het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk want twee refs moeten om medische redenen afzeggen voor het tornooi namelijk de Canadese Carol Anne Chenard, die recent te horen kreeg dat ze borstkanker heeft, terwijl de Chinese Yongmei Cui van dokters het advies kreeg niet deel te nemen vanwege hartproblemen.

FIFA en de Scheidsrechterscommissie van de wereldvoetbalbond wensten zowel Carol Anne Chenard als Yongmei Cui een volledig en snel herstel toe en hoopt hen in de toekomst weer terug te zien op het veld.

Lees nog meer hierover via:

https://www.fifa.com/womensworldcup/news/two-referees-selected-for-the-fifa-womens-world-cup-france-2019-pull-out

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share