Share

De vijfde wedstrijd op het WK 2019 en het enige duel van dit tornooi dat om 13 uur begon zorgde meteen ook voor de eerste verrassing van het tornooi! Italië, dat op weg naar dit WK de groep met de Belgian Red Flames won, kwam van een achterstand terug om in de toegevoegde tijd te winnen van Australië, in 2015 nog kwartfinalist op het WK in Canada.

De Australische Ellie Carpenter, hier aan de bal met Cristiana Girelli in de rug, speelde als rechtsachter een opmerkelijke wedstrijd voor de Matildas! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Italië had in feite altijd op voorsprong moeten komen tegen Australië en dat zou ook het geval geweest zijn als de VAR het vroege doelpunt van Barbara Bonansea (een buitenspelfase die met het blote oog en in de beweging niet te zien was) niet had afgekeurd. Opmerkelijk daarbij was dat er na de goal en de vreugde van de Squadra Azzurine eigenlijk geen protest was van Australië … Ook op de derde dag van het WK Vrouwenvoetbal zorgde de aanwezigheid van de VAR alweer voor veel discussie zowel bij de fans in de tribunes als bij de aanwezige media.

De VAR spelbreker bij de vroege openingsgoal van Italië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bijna halfweg de eerste helft kwam Australië, 6de op de wereldranglijst, toch op voorsprong. De Matildas kregen een strafschop toegewezen. De bedrijvige en sterk acterende rechtsachter Ellie Carpenter gaf de voorzet waarbij Samantha Kerr foutief werd afgestopt door de Italiaanse captain Sara Gama. De Italiaanse doelvrouw Laura Giuliani keerde nog wel de inzet met rechts van Samantha Kerr maar tegen de rebound met links had ze geen verhaal (1-0, 22ste minuut), de favoriet in dit duel leek op weg naar een eerste overwinning.

Samantha Kerr juicht nadat ze haar gemiste strafschop in de rebound tegen de netten trapte! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Maar dat was buiten de enorme teamspirit van het team van bondscoach Milena Bertolini gerekend. Zij gaven zich niet gewonnen. Ze kwamen eerst terug op gelijke hoogte nadat Claire Polkinghorne na een slechte controle de bal verloor aan Barbara Bonansea en de speelster van Juventus eerst nog voorbij Alanna Kennedy ging om vervolgens uitglijdend toch met rechts te scoren (1-1, 56ste minuut). Het bleef daarna spannend tot het slot in een wedstrijd die alle kanten uit kon. De beslissing viel in de toegevoegde tijd nadat Barbara Bonansea, opnieuw zij, met het hoofd de vrije trap van Valentina Cernoia, in doel kopte! 1-2 voor Italië, de eerste verrassing op het WK 2019 was een feit!

Italië is door het dolle heen na de overwinning tegen Australië! Ze begonnen in Frankrijk met een stunt! Foto – (c) Sportpix.be : David Catry

***SCOREBORD:

WK 2019 – Groep C – Zondag 9 juni 2019 – Stade du Hainaut, Valenciennes:

***Australië – Italië 1-2 (rust: 1-0) (groep C):

Doelpunten: 22′ Samantha Kerr 1-0, 56′ Barbara Bonansea 1-1, 90′ + 5′ Barbara Bonansea 1-2.

Bijzonderheid: 22′ Laura Giuliani (Italië) redde strafschop Samantha Kerr (Australië) maar die scoorde in de rebound!

Bekijk de doelpunten met dank aan FIFA TV:

Foto’s van Dirk Vuylsteke en David Catry kan U vinden via:

http://sportpix.be/

Voor alles over het WK 2019 kan U terecht via:

https://www.fifa.com/womensworldcup/

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share