Share

In de derde klasse A kwam de stunt van KSK Voorwaarts Zwevezele. Het ging met maar liefst 4-5 winnen op bezoek bij leider Maria-ter-Heide en gaf zo de mogelijkheid aan KV Mechelen om mee aan de leiding te komen.

Maria-ter-Heide en Zwevezele maakten er een echte topper van in een hoog tempo en met twee ploegen die voluit voor de winst gingen. In de heenwedstrijd trok Maria-ter-Heide aan het langste eind (2-3). Nu ging Zwevezele met de 3 punten aan de haal.

Voor de rust scoorden Tess Veegaete (0-1, 23ste minuut), Mariska Hufkens (1-1, 35ste minuut) en Eva Deparck (1-2, 42ste minuut). Maar na de rust kwam de thuisploeg terug met goals net over het uur van eerst Babs Franken (2-2, 62ste minuut) en bijna halfweg de tweede helft van Cathy de Bel (3-2, 67ste minuut). Minder dan een kwartier voor het einde maakte Céline Decock gelijk (3-3, 77ste minuut). Maar Babs Franken zette Maria-ter-Heide met haar tweede van de namiddag twee minuten voor tijd op rozen, zo leek het (4-3, 88ste minuut). Zwevezele sloeg echter opnieuw terug eerst met de gelijkmaker van Emma Kerckaert (4-4, 89ste minuut) en tenslotte met de tweede van de namiddag en het winnende doelpunt van Tess Veegaete (4-5, 90ste + 1′ minuut). Een onwaarschijnlijk scenario voor een mooie topper!

Tess Veegaete, matchwinnaar voor KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij Maria-ter-Heide. Foto - David Catry

Tess Veegaete, matchwinnaar voor KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij Maria-ter-Heide. Foto – David Catry

De winst van Zwevezele gaf KV Mechelen de mogelijkheid om in de stand samen aan de leiding te komen met Maria-ter-Heide. Het team van trainer Michaël Moins maakte van de gelegenheid gebruik alhoewel dat tegen Merelbeke moeizamer ging dan verwacht. Het openingsdoelpunt van Lenny Oerlemans (25ste minuut) werd echter mooi uitgeveegd door een knappe gelijkmaker van Merelbeke (1-1, 69ste minuut). Het was vanop de strafschopstip en in de laatste minuut van de wedstrijd dat Stefanie Vos voor het winnende Mechelse doelpunt zorgde (2-1, 90ste minuut).

KV Mechelen, Maria-ter-Heide en Zwevezele gaan dus op de resterende speeldagen met zijn drieën strijden om de titel in derde klasse A.

Dit waren alle uitslagen op de 21ste speeldag in derde klasse A:
Turnhout – KSK Beveren 4-0;
Maria-ter-Heide – KSK V. Zwevezele 4-5;
Strijland Gooik – Lentezon Beerse 1-0;
KWS Desselgem – SK Staden 4-5;
YR KV Mechelen – KFC Merelbeke 2-1;
KDC Ruddervoorde – R. Knokke FC 2-2;
DV Famkes Merkem B – KAA Gent Ladies C 0-4.

Dit is de stand na 21 speeldagen:
1. KV Mechelen en Maria-ter-Heide 21-53 (allebei 17+), 3. KSK V. Zwevezele 20-49, 4. KAA Gent Ladies C 21-48, 5. FC Turnhout 20-35, 6. KSK Beveren 21-30, 7. R. Knokke FC 21-29, 8. KFC Merelbeke en SK Staden 21-28 (allebei 9+), 10. Strijland Gooik 20-22, 11. KDC Ruddervoorde 20-14, 12 Lentezon Beerse 21-13, 13. KWS Desselgem 21-9, 14. DV Famkes Merkem B 21-7.

Dit is het programma van de 22ste speeldag in derde klasse A op zaterdag 19 maart 2016 om 15 uur:
KSK Beveren – Maria-ter-Heide (12u);
KAA Gent Ladies C – KDC Ruddervoorde (13u);
Turnhout – Strijland Gooik (13u);
Zwevezele – KWS Desselgem;
SK Staden – DV Famkes Merkem B;
KFC Merelbeke – Lentezon Beerse;
Knokke – KV Mechelen.

Dit zijn de inhaalwedstrijden op maandag 28 maart 2016:
Strijland Gooik – KDC Ruddervoorde (14u30);
KSK V. Zwevezele – FC Turnhout (15u).

In derde klasse B bleef de top van het klassement ongewijzigd want zowel Sterrebeek, Halveweg Zonhoven als ASE De Chastre wonnen hun wedstrijd en deze drie clubs zijn inmiddels ook zeker van promotie naar de tweede klasse!

Sterrebeek ging eenvoudig voorbij RJ Arlonaise. Na een vroeg doelpunt van Liesbeth De Hing, meteen het 100ste van Sterrebeek in deze competitie (1-0), liep de thuisploeg verder uit via Stefanie Mathijs (2-0) en Annelies Van den Bergh (3-0) vooraleer Génita Halilaj kon milderen voor de bezoekers (3-1). Na de rust zorgden Jasmien Van den Elsen (4-1) en Stefanie Mathijs (5-1) voor de ruime overwinning.

Liesbeth De Hing, die hier de tackle inzet, lukte het 100ste doelpunt van de competitie voor leider Sterrebeek! Foto - Paul Dijkmans

Liesbeth De Hing, die hier de tackle inzet, lukte het 100ste doelpunt van de competitie voor leider Sterrebeek! Foto – Paul Dijkmans

Halveweg Zonhoven won de topaffiche op bezoek bij Standard C met het kleinste verschil. Het werd 0-1 dankzij een doelpunt van Nele Put op aangeven van Romy van den Berg. Daarmee verzekerde Halveweg Zonhoven zich al van promotie naar tweede klasse maar het wil uiteraard nog de titel veroveren in het slot van deze competitie!

Halveweg Zonhoven juicht na de winst op Standard en de promotie naar tweede klasse! Foto - (c) NP

Halveweg Zonhoven juicht na de winst op Standard en de promotie naar tweede klasse! Foto – (c) NP

Met drie goals van Stéphanie Jubary, dubbels van Clotilde Codden en Caroline Courtoy en goals van zowel Cécile Ibanez en van Marjo Francq verzekerde ook ASE De Chastre onder leiding van Thierry Scheepmans zich van promotie naar tweede klasse. Het won met 1-9 op bezoek bij Fémina Sporting de Charleroi.

Stéphanie Jubary (hier in het blauw) lukte 3 goals voor ASE De Chastre dat promoveert naar tweede klasse! Foto - Paul Dijkmans

Stéphanie Jubary (hier in het blauw) lukte 3 goals voor ASE De Chastre dat promoveert naar tweede klasse! Foto – Paul Dijkmans

Ook het beloftenteam van Tongeren haalde flink uit. Het trof 7 keer raak thuis tegen rode lantaarn Couvin-Mariembourg.

Bokrijk Sport en Bilzen United hielden de punten thuis tegen respectievelijk Aywaille (3-2) en Jamioulx (1-0).

Derde klasse B – Uitslagen 20ste speeldag:
Tongeren B – Couvin-Mariembourg 7-0;
Bokrijk Sport – Aywaille 3-2;
Bilzen United – Jamioulx 1-0;
Standard C – Halveweg Zonhoven 0-1;
Sterrebeek – RJ Arlonaise 5-1;
Fémina Sp.de Charleroi – ASE De Chastre 1-9.
USGTH B bye.

De stand in derde klasse B na 20 speeldagen is:
1. Sterrebeek 20-52, 2. Halveweg Zonhoven 20-51, 3. ASE De Chastre 20-47, 4 Standard C 19-39, 5. Tongeren B 19-38, 6. RJ Arlonaise 20-34, 7. Bokrijk Sport 19-22; 8. Fémina Sp.de Charleroi 19-21, 9. USGTH B 19-21, 10. Aywaille 20-20, 11. Bilzen United 19-12, 12. Jamioulx 19-8, 13. Couvin-Mariembourg 19-5.

Dit is het programma van de 21ste speeldag in derde klasse B op zaterdag 19 maart 2016 om 15 uur:
Halveweg Zonhoven – Bokrijk Sport (14u30);
Bilzen United – KOVC Sterrebeek (14u30);
Aywaille – Fémina Sp.de Charleroi (14u30);
Jamioulx – Tongeren B;
ASE De Chastre – USGTH B (17u);
RES Couvin-Mariembourg – Standard C (18u);
RJ Arlonaise bye.

Share