Share

De Belgian Red Flames U19 zijn er in hun laatste wedstrijd op de Euro Finals WU19 in Schotland niet in geslaagd te winnen tegen Engeland. Ook het derde duel op deze EK-eindronde ging verloren, zij het nipt.

Na de nederlagen tegen titelverdediger Spanje en het sterke Duitsland stond er voor de Belgian Red Flames U19 nog altijd iets op het spel tegen Engeland want met een derde plaats kwamen ze nog in aanmerking voor het barrageduel met een ticket voor het WK U20 als inzet en de groep onder leiding van bondscoach Xavier Donnay wilde ook niet zonder punten en doelpunten naar huis gaan.

Ives Serneels, de bondscoach van de Belgian Red Flames die de voorbije weken in Tahiti vertoefde in het kader van het FIFA’s Coach Mentorship Programme, tekende aanwezig voor dit laatste groepsduel maar het zorgde niet voor een laatste opflakkering. Het team weerde zich dapper maar het leed ook op de derde speeldag een nederlaag met dit keer een doelpunt verschil. Ebony Salmon lukte die goal na 26 minuten wedstrijd en daar bleef het bij (0-1).

België eindigde zo op de 4de en laatste plaats in groep B zonder punten achter Engeland, dat 3de werd met 3 op 9 en dus nog voor het ticket voor deelname aan het WK U20 (tegen Noorwegen) mag spelen. Spanje en Duitsland hielden het in de andere wedstrijd in de groep op een scoreloos gelijkspel waardoor Duitsland met 7 punten groepswinnaar werd. In groep A werd Frankrijk na een 3-3-gelijkspel met Noorwegen groepswinnaar voor Nederland, dat op de slotdag tegen Schotland won (4-0). De halve finales zijn Duitsland-Nederland en Frankrijk – Spanje met de finale op zondag 28 juli 2019.

Voor nog meer over België – Engeland met het doelpunt in beeld ga naar:

https://www.uefa.com/womensunder19/season=2019/matches/round=2000937/match=2027475/?iv=true

Lees ook nog de blog van Stefan Van Loock, de Press & Media Officer van de KBVB op de Euro Finals 2019 in Schotland: https://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/flames-u19-sluiten-ek-af-met-nipte-nederlaag

Voor meer over het volledige tornooi ga naar:

https://www.uefa.com/womensunder19/stories/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook de 4de deelname van een Belgische vrouwenteam U19 leverde geen plaatsje in de halve finales van deze leeftijdscategorie op. Net als in 2006, 2011 en 2015 keren de Belgian Red Flames U19 na 3 wedstrijden terug huiswaarts. Deze speelsters zullen bijzonder ontgoocheld zijn na dit EK maar we mogen niet vergeten dat het jeugdvoetbal een leerschool is voor het latere werk. Hun kwalificatie in april van dit jaar was al heel bijzonder en iedereen moet nu één voor één proberen zich verder te ontplooien om ooit kans te maken om in het eerste elftal van de Belgian Red Flames terecht te komen.

Kijk nog even terug naar de reacties net na de kwalificatie in april 2019: https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48149

Share