Share

Op woensdag 7 augustus 2019 stond de openingsdag van één van de mini-tornooien in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League op het programma in België. Er werd gespeeld in het Van Roy Stadion in Denderleeuw en in het Lotto Park in Anderlecht.

Cathrine Dekkerhus van LSK Kvinner stond na 62 minuten wedstrijd voor het eerst weer op een voetbalveld! Hier is ze aan de bal met Mia Fitzsimmons van Linfield op de loer! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Noorse kampioen LSK Kvinner en Linfield Ladies FC uit Noord-Ierland stonden al om 14 uur tegenover mekaar in Denderleeuw. Daar maakte LSK Kvinner in de eerste helft het verschil met vier doelpunten. Na de rust kon Linfield de Noorse pletwals iets beter afstoppen zodat het uiteindelijk op het einde van de wedstrijd bij die score bleef. Opmerkelijk in dit duel was de invalbeurt na 62 minuten van Cathrin Dekkerhus, in 2013 een ontdekking bij het Noorse nationale team dat de finale speelde. Nu kwam ze na 704 dagen blessureleed voor het eerst opnieuw aan spelen toe!

Inspiratie opdoen in het vrouwenvoetbal. Vincent Kompany en Marc Coucke waren aandachtige toeschouwers bij RSC Anderlecht – PAOK Saloniki in het Lotto Park! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Om 18u30 waren alle ogen dan gericht op het Lotto Park waar de Belgische landskampioen RSC Anderlecht in aanwezigheid van Marc Coucke en Vincent Kompany het opnam tegen PAOK Thessaloniki. Vrouwelijk paars-wit domineerde in de eerste helft maar het kon pas in de toegevoegde tijd het slot op de deur van PAOK openbreken toen Tine De Caigny een voorzet van Sheryl Merchier binnenkopte (1-0, 45′ + 2′ minuut). Toen Charlotte Tison onmiddellijk na de rust een hoekschop van Laura De Neve binnenkopte (2-0, 47ste minuut) was de veer bij de bezoekers gebroken. De score liep nog verder op dankzij een dubbel van Tine De Caigny (3-0 en 5-0) met tussenin ook het eerste doelpunt voor paars-wit van de Roemeense nieuwkomer Laura Rus (4-0).

Laura Rus scoorde zopas haar eerste goal voor RSC Anderlecht. Ze wordt gefeliciteerd door Sakina Diki Ouzraoui!, die ingevallen was. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na de openingsdag in groep 8 hebben RSC Anderlecht en LSK Kvinner allebei 3 punten terwijl Linfield Ladies en PAOK nog puntenloos zijn. Nu zaterdag 10 augustus 2019 staat mogelijk al de beslissende wedstrijd voor de deur in het Lotto Park tussen RSC Anderlecht en LSK Kvinner. De aftrap is om 14 uur. Later op de dag spelen de andere teams nog tegen mekaar op het veld van Denderleeuw met aftrap om 18u30.

LSK Kvinner voor de aftrap van de voorronde van de UWCL 2019/2020 in Denderleeuw! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Uitslagen openingsdag voorronde UWCL – groep 8:

LSK Kvinner – Linfield Ladies 4-0 (rust: 4-0);

Doelpunten: 9′ Elise Thorsnes 1-0, 22′ Therese Asland 2-0, 24′ Elise Thorsnes 3-0, 28′ Meryll Abrahamsen 4-0.

Linfield Ladies, de kampioen uit Noord-Ierland, voor hun duel in Denderleeuw tegen het Noorse LSK Kvinner! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht – PAOK Thessaloniki 5-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 45′ + 2′ Tine De Caigny 1-0, 47′ Charlotte Tison 2-0, 55′ Tine De Caigny 3-0, 65′ Laura Rus 4-0, 72′ Tine De Caigny 5-0.

Bekijk de video met de goals dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

Programma 2de speeldag:

LSK Kvinner – RSC Anderlecht (14u, Lotto Park, Anderlecht);

PAOK – Linfield (18u30, Van Roy Stadion, Denderleeuw);

PAOK Thessaloniki was het eerste buitenlands vrouwenvoetbalteam dat een wedstrijd speelde in het Lotto Park in de voorronde van de UWCL tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Tickets voor deze duels kan U kopen via:

https://tickets.rsca.be/shop?shopid=1&wes=empty_session_1&language=5&nextstate=2

Nog meer foto’s rond deze duels van David Catry en Stijn Audooren kan u bekijken via:

http://sportpix.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen twee keer scoorde voor haar nieuwe club FC Twente tegen Alashkent in de voorronde van de UWCL. De Tukse meiden wonnen met maar liefst 8-0 tegen de kampioen uit Armenië!


Share