Share

Op vrijdag 18 maart 2016 stond de eerste wedstrijd van de 14de en laatste speeldag in de reguliere competitie van de Super League op het programma. OH Leuven ontving op het Jeugdopleidingscentrum Standard, dat met een blessuregolf af te rekenen heeft.

De aanwezigheid van centrale verdedigster Madison Hudson in het team van coach Niki De Cock zorgde ervoor dat enkele van haar vrienden uit Canada, Zweden, Slovakije, Italië en België haar kwamen aanmoedigen aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee waardoor de thuisploeg plots ook wat echte vocale steun kreeg in het laatste duel van de reguliere competitie thuis tegen nog altijd regerend landskampioen Standard. Deze ongebruikelijke toeschouwers zagen OH Leuven in de eerste helft goed meespelen tegen de vrouwelijke Rouches die bij de rust wel al een dubbele voorsprong hadden uitgebouwd dankzij Davina Philtjens (0-1, 10de minuut) en een knap schot van Britt Vanhamel (0-2, 42ste minuut). Standard trof in die eerste helft ook nog lat (Maud Coutereels) en paal (Sanne Schoenmakers).

Ook in het eerste deel van de tweede helft beet OHL verder fel van zich af maar het kon niet verhinderen dat de score via Aline Zeler (0-3, 53ste minuut) en een kopbal van Sanne Schoenmakers op aangeven van Davinia Vanmechelen opliep tot 0-4 (68ste minuut). En dan iets over halfweg de tweede helft lukte het team van trainer Niki De Cock het tweede competitiedoelpunt van het seizoen. Morgane Wijns trapte een vrije trap met rechts vanop ruim 20 meter knap over doelvrouw Lisa Lichtfus binnen (1-4, 71ste minuut). Euforie alom bij de thuisploeg die meteen afgestraft werd door Sanne Schoenmakers die van bij de aftrap de bal hoog over de ver voor haar doel staande – maar voor de rest goed keepende – Rani Coenen binnentrapte. Een doelpunt zoals je die maar zelden ziet (1-5, 72ste minuut). Twee hoogtepunten kort na elkaar dus in een wedstrijd die uiteindelijk nog bijna op dubbele cijfers eindigde na nog twee goals van Sanne Schoenmakers (80ste en 85ste minuut), eentje van Davinia Vanmechelen (85ste minuut) en tenslotte de laatste van de avond van Julie Biesmans (1-9, 89ste minuut).

Morgane Wijns scoorde het tweede competitiedoelpunt van OH Leuven tegen regerend landskampioen Standard! Foto - Dirk Vuylsteke

Morgane Wijns scoorde het tweede competitiedoelpunt van OH Leuven tegen regerend landskampioen Standard! Foto – Dirk Vuylsteke

Na de 15-0 in de heenwedstrijd in Angleur werd het nu dus op eigen veld een beter resultaat voor het jonge team van OHL dat wel nog wat tijd nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Standard boekte na de grootste thuiswinst nu ook de grootste uitoverwinning van deze competitie en het heeft ondertussen zowel met Aline Zeler als Sanne Schoenmakers de twee topschutters in deze competitie in huis. Ze scoorden in de 14 duels in de Super League allebei 14 keer!


Super League – 14de speeldag – Vooruitgeschoven duel:

OH Leuven – Standard 1-9 (rust: 0-2);
Doelpunten: 10′ Davina Philtjens 0-1, 42′ Britt Vanhamel 0-2, 53′ Aline Zeler 0-3, 68′ Sanne Schoenmakers 0-4, 71′ Morgane Wijns 1-4, 72′ Sanne Schoenmakers 1-5, 80′ Sanne Schoenmakers 1-6, 83′ Davinia Vanmechelen 1-7, 85′ Sanne Schoenmakers 1-8, 89′ Julie Biesmans 1-9.

Sanne Schoenmakers scoorde 4 keer voor Standard op bezoek bij OH Leuven waaronder een unieke goal van bij de aftrap! Foto - Dirk Vuylsteke

Sanne Schoenmakers scoorde 4 keer voor Standard op bezoek bij OH Leuven waaronder een unieke goal van bij de aftrap! Foto – Dirk Vuylsteke

Op zaterdag 19 maart 2016 staan in de Super League nog volgende 3 duels op het programma om 15 uur:
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht;
KSK Heist – Lierse;
Ladies Genk – DVC Eva’s Tienen.

Nog 2 uitslagen uit het mannenvoetbal op vrijdagavond:

2de klasse (Proximus League):
KAS Eupen – Roeselare 4-0

3de klasse B:
Beerschot-Wilrijk – Rupel-Boom 2-1.

Ook in de Nederlandse Eredivisie vrouwen werd er gespeeld. De topper FC Twente – Ajax eindigde op 1-1, Heerenveen – PSV werd 1-2 en PEC Zwolle – Telstar sloot af op 2-2. Nederland speelt overigens nog een oefenwedstrijd tegen een Olympische deelnemer. Op donderdag 7 april 2016 ontvangt vrouwelijk Oranje op het veld van Telstar Nieuw-Zeeland. De aftrap daar is om 18u30. Op zondag 10 april 2016 speelt Nederland in Eindhoven tegen Canada om 16 uur.

Share