Share

De start van de Engelse Women’s Super League stond dit weekend in het teken van de toeschouwers en de grote stadions. De verwachting was dat het meest kijkers zouden komen opdagen voor de Londense derby tussen Chelsea Ladies FC en het naar de topklasse gepromoveerde Tottenham Hotspur maar uiteindelijk werd de derby van Manchester toch de best bezochte wedstrijd.

Caroline Weir legt aan voor het winnende doelpunt vlak na de rust! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zaterdag 7 september 2019 kwamen er 31.213 toeschouwers (het vorige record was 5.265 bezoekers voor de titelwedstrijd Brighton – Arsenal op zondag 28 april 2019 op het einde van vorig seizoen) naar het Etihad Stadion in Manchester voor de derby tussen Manchester City met de tweevoudige Belgische Gouden Schoen in de basis tegen Manchester United. Het werd een spannende wedstrijd waarin United volgens de neutrale waarnemers beter voor de dag kwam dan City maar de thuisploeg lukte wel het enige doelpunt van de wedstrijd via de onderschatte Schotse international Caroline Weir die drie minuten na de rust met een prachtig afstandschot in de winkelhaak de doelvrouw van Man United te grazen nam (1-0). Jackie Groenen, de nieuwe Nederlandse aanwinst van United, had vijf minuten voor tijd nog voor de gelijkmaker kunnen zorgen maar ze trof de binnenkant van de paal. Belgian Red Flame Tessa Wullaert, die na 82 minuten vervangen werd door Geum-Min Lee, en Manchester City beginnen zo de competitie met een driepunter!

Jackie Groenen, aan de bal voor Man United met Keira Walsh op de loer, zag vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker op de paal strandden. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Nog op zaterdag speelden Bristol City en Brighton voor iets meer dan 3.000 toeschouwers 0-0-gelijk op Ashton Gate in een wedstrijd waarin Sophie Baggaley, de doelvrouw van de ploeg van Yana Daniëls (die na 40 minuten een gele kaart pakte voor een overtreding), de ster van de wedstrijd was en in het slot van de eerste helft een strafschop stopte van Victoria Williams (42ste minuut).

Yana Daniëls keerde terug van Liverpool naar Bristol City en begon daar aan het seizoen met een gelijkspel! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zondag 8 september 2019 was het uitkijken naar Chelsea – Tottenham op Stamford Bridge. Daar kwamen uiteindelijk 24.564 fans (met gratis tickets) opdagen voor deze Londense derby op de openingsdag. Ook hier viel er slechts één doelpunt te noteren en dat kwam al na vier minuten op naam van Beth England, de speelster die vorige week donderdag 29 augustus 2019 in Leuven haar debuut maakte bij de Lionesses met een invalbeurt tegen de Belgian Red Flames (1-0).

Beth England na haar debuut bij de Lionesses in Leuven tegen de Belgian Red Flames scoorde ze nu het winnende doelpunt voor Chelsea tegen Tottenham op Stamford Bridge! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de namiddag won titelverdediger Arsenal op Borehamwood de andere Londense derby tegen West Ham United, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen. Dankzij goals van Beth Mead (1-0, 14de minuut) en de debuterende Jill Roord (2-0, 41ste minuut) kwam Arsenal, dat Vivianne Miedema met een blessure moest missen, in de eerste helft 2-0 voor. Martha Thomas lukte kort voor het uur de aansluitingstreffer voor West Ham United (2-1, 58ste minuut), dat vervolgens pech had toen Kenza Dali, de nieuwe Franse aanwinst tot tweemaal toe het doelhout trof. Jordan Nobbs, die het WK 2019 in Frankrijk miste vanwege een zware blessure maakte iets over halfweg de tweede helft haar wederoptreden bij Arsenal toen ze Viktoria Schnaderbeck op het veld mocht aflossen (67ste minuut).

Jill Roord, hier nog aan de bal tijdens het succesvolle WK van de Oranje Leeuwinnen, lukte bij haar nieuwe club op de openingsdag meteen een doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Er waren op zondag 8 september 2019 nog twee wedstrijden op de openingsdag van de FA Women’s Super League en die eindigden allebei op een uitoverwinning. Reading won op Liverpool (0-1 danzij een succesvol genomen vrije trap van Engels international Fara Williams in de 42ste minuut) en Everton won op Birmingham City (ook al met 0-1 na een owngoal van Kerys Harrop in de 46ste minuut).

Lees ook nog over Manchester City – Manchester United via: 

https://www.bbc.com/sport/live/football/49369599

Lees meer over de start van de FA WSL 2019-2020 via:

https://www.bbc.com/sport/football/49627384

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Luister ook naar Lucy Bronze, de Engelse international die op donderdag 29 augustus 2019, tot UEFA Women’s Player of the Year verkozen werd.

 

Share