Share

Op zondag 20 maart 2016 wordt in het Koning Boudewijnstadion de finale van de Beker van België gespeeld tussen Club Brugge en Standard. Beide teams stonden één keer eerder in de finale tegenover mekaar zowel bij de vrouwen als bij de mannen.

Bij de mannen is het al geleden van zaterdag 26 mei 2007 dat de Rouches en blauw-zwart tegen elkaar speelden in de finale van de Beker van België. Het werd destijds 1-0 voor Club Brugge dankzij een doelpunt van Mannaseh Ishiaku in de 16de minuut. Club Brugge won op dat moment voor de 10de keer de Belgische beker.

De Rouches namen revanche door op zaterdag 10 mei 2014 de beker te winnen bij de vrouwen op de Freethiel. Standard – Club Brugge werd toen 5-0 na goals van Maud Coutereels (1-0, 34ste minuut), Aline Zeler (2-0, 43ste minuut), Tessa Wullaert (3-0, 59ste minuut) en een dubbel van de Nederlandse Vanity Lewerissa (4-0, 76ste minuut en 5-0, 87ste minuut). Dat was destijds de 7de Belgische beker voor de vrouwelijke Rouches.

Wie op zondag 20 maart 2016 het laken naar zich toe trekt is nog niet bekend. De vrouwenteams van beide clubs hielden in elk geval vooraf schietoefening. Zowel het eerste, het beloften en het derde team van Standard haalden flink uit in hun competitieduels. OH Leuven – Standard in de Super League werd 1-9, Standard B – Kontich in de eerste klasse 8-0 en Standard C won in de derde klasse met 1-19 op bezoek bij Couvin-Mariembourg. Club Brugge haalde het dan weer in tweede klasse in Aalter tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem met 5-1!

U kan de finale van de Beker van België tussen Club Brugge en Standard rechtstreeks volgen via Sporza via deze livestream en met Imke Courtois als analiste bij Jan Mulder, Wesley Sonck en Karl Vannieuwkerke:
Sporza

Bekijk de beelden van die vrouwenfinale in 2014 met dank aan Focus/WTV:
Focus-WTV.be

Bekijk alle uitslagen in het vrouwenvoetbal van vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2016:
Vrouwenteam.be

Share