Share

Vijf dagen voor de start van de UEFA Champions League met de Belgische teams KRC Genk op bezoek bij FC Salzburg op dinsdag 17 en Club Brugge thuis tegen Galatasaray op woensdag 18 september 2019 mocht vrouwelijk paars-wit Europees de spits afbijten met een thuiswedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League tegen BIIK Kazygurt.

U kan een samenvatting van de wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het duel tussen twee ploegen die mekaar waard waren eindigde op 1-1 na een strafschopdoelpunt voor de bezoekers van Alina Litvinenko (0-1, 53ste minuut). De gelijkmaker kwam er toen de thuisploeg nog slechts met tien op het veld stond (Laura Rus werd immers kort voordien met een tweede gele kaart uit het veld gestuurd). Sheryl Merchiers trapte vanop rechts de hoekschop en Britt Vanhamel kopte onhoudbaar raak (1-1, 71ste minuut).

Luister naar Shannon Marie McCarthy (BIIK Kazygurt) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Rachael Kundananji (BIIK Kazygurt & Zambia) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Britt Vanhamel (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Tison (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Nog meegeven dat RSC Anderlecht de terugwedstrijd in Shymkent speelt op woensdag 26 september 2019 om 16 uur lokale tijd, dat is 12 uur Belgische tijd. Na het 1-1-gelijkspel in het Lotto Park zou het daar wel eens bijzonder spannend kunnen worden. Vrouwelijk paars-wit vertrekt in elk geval al op zondag 22 september 2019 richting Kazachstan. Op vrijdag 20 september 2019 speelt het eerst nog in de Super League uit bij OH Leuven. BIIK-Kazygurt komt tot en met de terugwedstrijd in de UWCL niet meer in actie.

Bekijk nog meer foto’s van Sevil Oktem en David Catry rond RSC Anderlecht – BIIK-Kazygurt via:

http://sportpix.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share