Share

De Belgische landskampioen RSC Anderlecht speelt op woensdag 25 september 2019 het eerste duel van de terugwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League.

Om 16 uur lokale tijd in het Namyz Stadium van Shymkent, dat is op het middaguur hier in België, gaat vrouwelijk paars-wit op zoek naar een ticket voor de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League. De heenwedstrijd in Brussel eindigde op 1-1 en dus moet RSC Anderlecht zeker scoren in Kazachstan wil het kans maken om een ronde verder te komen. Geen gemakkelijke maar ook geen onmogelijke opdracht voor het team van trainer Patrick Wachel.

Inmiddels heeft de UEFA het derde team, die van de scheidsrechters, aangeduid voor deze wedstrijd. Ivana Projkovska uit Noord-Macedonië mag BIIK Kazygurt – RSC Anderlecht in goede banen leiden samen met haar assistenten en landgenoten Biljana Milanova en Elena Soklevska-Ilievski. Ook de vierde scheidsrechter Irena Velevačkoska komt uit Noord-Macedonië. Ivana Projkovska was dit jaar de scheidsrechter van de finale van het EK WU19 in Schotland dat door Frankrijk gewonnen werd tegen Duitsland!

Nog meer nieuws rond de arbitrage is dat de UEFA inmiddels ook beslist heeft om bij de finale van de UEFA Women’s Champions League van dit seizoen in Wenen de VAR in te schakelen. Bij het EK Vrouwenvoetbal van 2021 in Engeland zal de VAR samen met de doellijntechnologie gebruikt worden.

De tussenstand van de wedstrijd BIIK Kazygurt – RSC Anderlecht en de andere wedstrijden op woensdag 25 september 2019 kan U volgen via:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/matches/#/rd/2001126/2

Lees nog meer over de scheidsrechter van BIIK Kazygurt – RSC Anderlecht via:

https://www.uefa.com/insideuefa/protecting-the-game/refereeing/news/newsid=2617310.html

Voor meer over de heenwedstrijd ga naar:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=51944

en naar:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=51906

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share