Share

Op vrijdag 1 november 2019 was het uitkijken naar de eerste Classico van het Belgische vrouwenvoetbal dit seizoen. Op de Académie Robert Louis Dreyfus In Angleur stonden meervoudig Belgisch landskampioen en bekerwinnaar Royal Standard de Liège en titelverdediger RSC Anderlecht tegenover mekaar. Bovendien werd deze topaffiche zoals vanouds in de namiddag gespeeld en dat zorgde ervoor dat er toch flink wat publiek kwam opdagen.

U kan een samenvatting van Standard – RSC Anderlecht bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht won dus de eerste Classico van het seizoen op Standard met 1-2 dankzij doelpunten die allemaal in de eerste helft vielen. Elke Van Gorp zorgde voor de openingstreffer (0-1, 17de minuut) maar Charlotte Cranshoff kopte de bordjes na een hoekschop van Merel Bormans die doorgekopt werd door Lola Wajnblum terug in evenwicht (1-1, 30ste minuut). Het was echter opnieuw Elke Van Gorp die vrouwelijk paars-wit op voorsprong trapte (1-2, 41ste minuut) en die score wijzigde in de tweede helft niet meer. Noémie Gelders had de kans om de vrouwelijke Rouches opnieuw langszij te brengen maar dit keer trapte ze haar strafschop over het doel verdedigd door Justien Odeurs (60ste minuut). RSC Anderlecht neemt door de winst alleen de leiding met nu 16 punten uit 6 duels. Standard volgt op de tweede plaats met 15 punten uit 7 wedstrijden het aantal dat KAA Gent Ladies inmiddels ook bereikt heeft.

Justine Blave heeft de bal maar Belgian Red Flame Tine De Caigny wil die ook! terwijl Charlotte Cranshoff het duel volgt op de voet! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Op de volgende speeldag ontvangt leider RSC Anderlecht op vrijdag 23 november 2019 OH Leuven terwijl Standard het thuis mag opnemen tegen KRC Genk Ladies maar eerst is er voor beide teams nog bekervoetbal met in de kwartfinale op zaterdag 16 november 2019 ontmoetingen thuis tegen datzelfde OH Leuven voor vrouwelijk paars-wit en tegen het beloftenteam van OH Leuven voor Standard eveneens voor eigen publiek!

Luister naar Elke Van Gorp (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Cranshoff (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Constance Brackman (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tine De Caigny (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share