Share

Op vrijdag 8 november 2019 werd er in Nyon geloot voor de weg naar Wenen 2020. Inderdaad zowel de kwartfinales als de halve finales zijn nu bekend en alle ploegen weten wie ze moeten verslaan om op zondag 24 mei 2019 in de eindstrijd in Wenen te staan.

In Spanje en ook elders kijken ze nu al uit naar deze topaffiche! Foto – (c) Atlético Madrid

Er kwamen enkele leuke affiches uit de bus met in de kwartfinale als uitschieter het Spaanse duel tussen Atlético Madrid en FC Barcelona, vorig jaar voor het eerst finalist in de UWCL. Titelverdediger Olympique Lyonnais waar Belgian Red Flame Janice Cayman speelt mag eerst thuis spelen tegen Bayern München terwijl de andere club uit Duitsland die nog bij de laatste acht zit VfL Wolfsburg eerst op bezoek gaat naar Glasgow City FC. Arsenal – Paris Saint-Germain tenslotte is ook een duel waar vele fans uit het vrouwenvoetbal nu al van zitten te dromen. In de halve finales kan het vervolgens tot een volledig Frans duel komen met de winnaar van Arsenal – PSG tegen de winnaar van Olympique Lyonnais – Bayern München terwijl VfL Wolfsburg of Glasgow City FC de winnaar van de Spaanse clash Atlético Madrid-FC Barcelona op hun weg vinden vooraleer ze de eindstrijd in Wenen kunnen bereiken.

Dit zijn de kwartfinales met heenwedstrijden op 24 of 25 maart 2020 en terugwedstrijden op 1 of 2 april 2020:

Atlético Madrid – FC Barcelona;

Olympique Lyonnais – Bayern München;

Glasgow City FC – VfL Wolfsburg;

Arsenal – PSG;

Dit zijn de halve finales met heenwedstrijden op 25 of 26 april 2020 en terugwedstrijden op 2 en 3 mei 2020:

Arsenal of PSG – Olympique Lyonnais of Bayern München;

Glasgow City FC of VfL Wolfsburg – Atlético Madrid of FC Barcelona;

Finale in Wenen op zondag 24 mei 2020:

De thuisploeg is daar Glasgow City FC/VfL Wolfsburg/Atlético Madrid of FC Barcelona. Arsenal/PSG/Lyon of Bayern München zullen in de kleedkamers van de bezoekers plaatsnemen.

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share