Share

Op woensdag 23 maart 2016 stonden er niet alleen kwartfinales in de UEFA Women’s Champions League op het programma, er werd ook gevoetbald in Engeland waar de openingsdag van het 6de seizoen in de FA Women’s Super League op het programma stond.

De Nederlandse Shanice van de Sanden, die recent de overstap maakte van FC Twente naar Liverpool Ladies FC, lukte bij haar debuut in Engeland al na 8 minuten het winnende doelpunt voor haar nieuwe club. Er gebeurde overigens heel wat in het Select Security Stadium van Widnes want al na 5 minuten wedstrijd redde doelvrouw Siobhan Chamberlain van Liverpool een strafschop van Kirsty Linnett terwijl Freda Ahisi een tweede strafschop van de thuisploeg naast trapte nadat Mandy van den Berg, de captain van vrouwelijk Oranje, net voordien bij Liverpool LFC uit het veld gestuurd werd.

Mandy van den Berg begon het seizoen bij Liverpool Ladies FC met winst en een rode kaart! Foto - David Catry

Mandy van den Berg begon het seizoen bij Liverpool Ladies FC met winst en een rode kaart! Foto – David Catry

In de andere duels op de openingsdag won Manchester City LFC thuis met 1-0 tegen Notts County LFC dankzij een doelpunt in de toegevoegde tijd van Steph Houghton, de captain van de Engelse nationale ploeg (1-0, 90ste + 1′ minuut). Arsenal LFC hield in Boreham Wood ook de 3 punten thuis na 3-1-winst tegen Reading. Daar scoorde de Nederlandse Dominique Janssen het openingsdoelpunt (1-0, 33ste minuut) terwijl de Nigeriaanse Asisat Oshoala net na de rust de score verdubbelde (2-0, 46ste minuut). Nog voor het uur milderde Boho Sayo voor de bezoekers (2-1, 58ste minuut) maar via Danielle Carter (68ste minuut) werd het uiteindelijk nog 3-1.

Dominique Janssen was op de openingsdag meteen succesvol voor Arsenal Ladies FC tegen Reading! Foto - David Catry

Dominique Janssen was op de openingsdag meteen succesvol voor Arsenal Ladies FC tegen Reading! Foto – David Catry

Engeland speelt op vrijdag 8 april 2016 de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Belgian Red Flames in het New York Stadium van Rotherham. U kan die wedstrijd live volgen via BBC2 vanaf 20u55 Belgische tijd!

U kan de FA WSL op de voet volgen via:

Website FA WSL

Share