Share

De Belgian Red Flames U17 zijn er op deze paaszondag 27 maart 2016 in Novi Sad niet in geslaagd om zichzelf nog een levenslijn te geven voor het EK 2016 in Wit-Rusland. Er moest gewonnen worden maar dat lukte niet. Na de nederlaag tegen Ijsland op de openingsdag ging het team van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans ook in het tweede duel in de Eliteronde onderuit tegen het gastland Servië. De Belgian Red Flames U17 zijn uitgeschakeld, de EK-droom is voorbij.

Net als in de eerste wedstrijd stond een licht herschikt team met dit keer Lisa Lichtfus in doel ook nu al vroeg op achterstand. In de vierde minuut al lukte de Servische captain Allegra Poljak het openingsdoelpunt. Net voor de rust in een wedstrijd van 2 x 40 minuten zorgde Tijana Filipović voor de beslissende 0-2 (40ste minuut). Vroeg in de tweede helft liep Karlijn Knapen dan nog tegen een gele kaart vooraleer België probeerde de dubbele achterstand weg te werken. Dat lukte niet meer want na de pauze werd er niet meer gescoord.

In Stara Pazova won Engeland ondertussen met ruime cijfers tegen Ijsland. Bij de rust stond het in dat duel al 0-4 na goals van Niamh Charles (0-1, 13de minuut), Georgia Stanway (0-2, 28ste minuut), Hannah Cain (0-3, 31ste minuut) en Alessia Russo (0-4, 39ste minuut). Na de pauze lukte Niamh Charles (0-5, 53ste minuut) haar tweede van de namiddag en zo is Engeland al na 2 wedstrijden zeker van de groepswinst en het ticket voor Wit-Rusland.

Ook in alle andere groepen is de groepswinnaar bekend. Alleen het ticket als beste tweede van alle groepen kan nu nog veroverd worden. Denemarken heeft op dit moment de beste papieren (3 punten en een doelsaldo van 4-2 tegen de groepswinnaar en de derde van de groep). De Belgian Red Flames U17 kunnen geen tweede meer worden want zelfs als ze op de laatste speeldag winnen tegen Engeland dan nog hebben of Servië of Ijsland, die elkaar op de laatste speeldag ontmoeten, altijd meer punten dan de Belgian Red Flames. Zij moeten wel nog voor de eer en het vervolg van het leerproces spelen tegen Engeland, daar bestaat geen twijfel over.

België speelde tegen Servië met Lisa Lichtfus; Shari Van Belle, Sari Kees 41′ Romy Camps), Karlijn Knapen, Ella Vierendeels (49′ Gwen Duijsters); Anaïs Bey Temsamani, Yenthe Kerckhofs; Mariam Abdulai Toloba, Davinia Vanmechelen, Lore Asselberghs (68′ Yentl De Coster); Marie Minnaert (captain).

Dit waren de uitslagen van zondag 27 maart 2016 in groep 6:
België – Servië 0-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 4′ Allegra Poljak 0-1, 40′ Tijana Filipović 0-2.

Ijsland – Engeland 0-5 (rust: 0-4);
Doelpunten: 13′ Niamh Charles 0-1, 28′ Georgia Stanway 0-2, 31′ Hannah Cain 0-3, 39′ Alessia Russo 0-4, 53′ Niamh Charles 0-5.

De stand na de 2de speeldag:
1. Engeland 2-6 (8-1);
2. Servië 2-3 (3-3);
3. Ijsland 2-3 (2-6);
4. België 2-0 (1-4).

PS: De groepswinnaars van de 6 groepen zijn geplaatst voor de EK-eindronde in Wit-Rusland en de beste tweede van alle groepen (hierbij wordt enkel de resultaten tegen de eerste en de derde in de eindstand in rekenschap genomen). Duitsland (groep 1), Spanje (groep 2), Tsjechië (groep 3), Italië (groep 4), Noorwegen (groep 5) en Engeland (groep 6) zijn al zeker van deelname aan het EK!

Het programma voor dinsdag 29 maart 2016 om 14 uur:
Engeland – België (in Pecinci);
Servië – Ijsland (in Stara Pazova).

Lees meer over België – Servië:
Website UEFA – WU17

Lees meer over Ijsland – Engeland:
Website UEFA – WU17

PS: Ook nog melden dat Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert opnieuw een doelpunt scoorde voor haar club VfL Wolfsburg. Na 5 minuten wedstrijd opende ze vandaag de score op bezoek bij Sand waar uiteindelijk met 2-4 gewonnen werd. Janice Cayman, de topschutster van de Algarve Cup 2016, scoorde vandaag ook. Ze lukte in de 49ste minuut de 1-3 voor haar club Juvisy op bezoek bij Montpellier. Juvisy won ook met die cijfers! In tweede klasse tenslotte stond er op zaterdag 26 maart 2016 een inhaalwedstrijd op het programma tussen Sibret en Rapide Wezemaal. Daar vielen 6 doelpunten en die werden netjes verdeeld. Het werd 3-3!

Share